RSS

8 months young

Alhamdulillah.. hari ini adik Hana genap 8 bulan. Kejap je masa berlalu kan? Mama rasa cam baru je lagi mama lalok epi lepas caeser adik huhuhu.. Mama nak update development adik tapi x banyak kecuali lah bab menjerit keluar anak tekak ngan separation anxiety yang kritikal huhuhu.. Owh, adik masih menikmati susu mama. Kalo kakak Yaya dulu 8 bulan dah merantau segala ceruk rumah tapi adik masih lagi belum merangkak ataupun menyulur.. Mama risau sebenarnya bila tengokkan adik meniarap pun x nak lama2.. Hana really hates tummy time! Paling lama bleh bertahan pun adalah dalam 5 minit pastu melalak mintak orang dukung. Adik memang tersangat lah manja.. asyik nak orang peluk je. Mama susah hati gak bila tengok baby lain yang lebih kurang umur adik dah boleh macam2 tapi adik masih kat level tu.. tapi babies develop at their own space & time differently. Amik la seberapa lama masa yang adik nak untuk develop.. insyaAllah, mama ada seumur hidup untuk tengok adik membesar. As long as adik sihat walafiat, makan segala apa yang mama sumbat, boleh senyum2 bila di agah, boleh respon bila mama panggil, boleh gelak2 bila tengok kakak Yaya menggedik depan TV.. ALHAMDULILLAH.. mama dah cukup senang hati. Paling mama suka sekarang adik dh pandai panggil mama.. kalo mama xde depan mata adik akan meraung sambil menjerit "..amma.." aiiyoooo!! Amma pun amma la adik, tu maksudnya adik kenal mama. Bila papa balik, adik senyum2 pastu kepak2 tangan mintak di dukung. Adik sangat comel.. mama sayang adik! HAPPY 8 MONTHS YOUNG SCHENIMUT MAMA..muah!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

A N A K - A N A K K U said...

oooo anak kiter sebaya...erm mmg risaukan kalau anak org lain dh pandai merangkak, anak kiter x pandai pepepun, tp biarkan, kekadang diorg simpan, amik semua sekali serentak...mcm anak sy y sulong...hehehe

m@y said...

memang risau..sebab kakaknya dulu cepat je sampai x terkejar.tau2 je dh menyulur pastu merangkak..huhuhu..tapi bila baca2 dlm internet sume ckp babies develop at their own space..so biarlah ;p

Marsha~ said...

sekejap je masa berlalu kan????? ariq pun nak masuk 8 bulan dah