RSS

Cuti di hujung pregnancy

Kejap je dh habis cuti seminggu.. kejap plak rasa walopun x kemana. Maybe sbb badan dh letih lesu sgt dapat dok bertapa dalam rumah pun dh bahagia sgt huhuhu.. Esok cinta hati dh start keje.. sepanjang 4 hari bercuti x kemana pun. 1st day cuti, keluar awal pagi jalan2 kt OU, konon nak spend time lama sket la bg Aulia buat craft tup2 bley kata 70% kedai tutup. Sudahnya cuma jalan2 kt Jusco beli baju baru utk Aulia sbb dh lama sgt rasanya x shopping utk anak dara tu. Papa plak sempat sambar seluar ngan kemeja keje baru. Mama ngan adik Hana je x beli pepe.. kami spend time makan2 hehehe.. Malam tu kuar dinner kt mamak dkt umah je, bley plak masa balik tu hujan lebat giler. Kena gak la tempias ujan masa nak masuk kete, sudahnya tengah malam sume start panas badan + batuk + sakit tekak + selsema.. adoii la.. nasib baik papa x demam. Bley gak la cuit2 papa suh bangun tengah malam tengokkan anak2. Saya memang dh x larat sgt tapi tetap bangun bila Aulia dok meracau sbb panas badan.. kejap2 bangun jelom kan kepala, belum lagi adik Hana yg asyik merengek x sedap badan.

Sudahnya esok lepas Subuh, bangun terus siapkan breakfast utk cinta hati then pesan jangan gerak sbb saya nak bangun lambat. Silalah jaga askar2 awak ye yang huhuhu.. dekat kol 10 gak bangun tapi kepala miong jangan cakap la. X sama kualiti tido malam dgn cover balik waktu siang.. x nikmat.. 2nd day spend kt umah je.. lepas lunch tu balik tido lagi sbb x larat sgt badan. Petangnya bangun, lapar sbb ujan lebat huhuhu.. nasib baik la ada McD delivery.. calling2 je la.. 3rd day gi OU layan Aulia wat craft, makan2 then balik.

ttdi_park

ttdi_park09

Hari ni lepas breakfast terus bawak mek2 kenit tu gi Taman Rimba Kiara kt TTDI.. tersgt la seronoknya dapat main air kt sungai kecik tu. Nasib baik la dlm kete mmg dh prepare baju salin. Lepas tu lepak minum kt mamak jap pastu trus balik umah.. tu je la aktiviti kami anak beranak cuti 4 hari ni. Tetiap ari keluar walopun kejap je.. Hana pun dh pandai, siap papa mandikan sume trus amik kasut kt rak nak ajak keluar berjalan hakhak! Kejung la korang time mama dalam pantang nanti huhuhu..

36_small

36 minggu.. saya rasa badan betul2 x larat. Baby adik maybe dh macam kt atas tp rasanya dia kecik je keluar nanti banding dgn kakak2nya sbb skrg dia masih bley wat summersault dlm perut mama sampaikan senak di buatnya. Kejap kang rasa dia mengeras pastu perut dh senget xpun terbonjol.. kejap kang rasa siku dia, bontot dia, lutut dia.. suka2 hati je huhuhu.. Memang seronok tengok tapi sakitnya.. adoii la.. Gynae ckp masa operate nanti baby keluar maybe kecik, ada la dlm 2.2kg kot.. alahaii, cian baby adik.. mama baru je berangan nak dapat baby yg besar sket 3kg ke huhuhu.. tp previous pregnancy pun baby kecik mmg xde harapan la kot. X pe la.. yang penting mama doakan baby adik keluar nanti sihat walafiat, cukup sifat, xde komplikasi pepe, sempurna di mata mama ngan papa, insyaAllah..

Esok saya MC sampai lah hari masuk OT nanti. Memang betul2 kena rehatkan badan sbb skrg ni tido malam pun dh xde nikmat. Asyik terjaga pastu dh xley nak tido balik. Belum campur sakit sbb baby mengeras. Bila tengokkan anak2 tido cam kena tembak pastu cinta hati plak sesedap rasa je berdengkur, rasa cam nak pekup je muka dia dgn bantal! X aci tul.. dh la dalam pantang nanti saya gak yg nak kena berjaga malam huhuhu.. Ketahanan badan adalah di tahap kritikal skrg ni. Bisa badan jgn cakap la.. hanya org yg alami je yg tau seksanya. Tambah lagi saya tgh demam + selsema + sakit tekak.. bila bersin je konfem la terkencing, dh mcm org tua nyanyuk plak huhuhu.. Bladder control pun dh out.. Rasanya body pun dh bg sign kot suh stop preggy lepas ni sbb badan dh x berdaya.. badan saya x sama cam orang lain yg bley beranak tetiap tahun huhuhu.. Terima je la hakikat.. Ok la, masa untuk tido walopun Buletin Utama pun blom habis huhuhu..

*pix credit to Google*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Puan ApasH said...

jgn lupe inform aku bile dah deliver tau..

A N A K - A N A K K U said...

erm....cabaran ibu ngandung, nak beranak lain lak cabarannyer, dh bersalin nnt lainlak...pepepn doa semoga semuanya selamat