RSS

Puasa day 10 & paed faveret

Hari ke-10 berpuasa, Khayla genap 6 bulan. Hari ni cinta hati kena gi meeting kt Kerteh, Khayla plak dh due utk cucuk PCV ngan Rotavirus. Ajak cinta hati berbuka kt luar & terus gi jumpa paed. Malas dh nak tangguh2 sbb takut kang ada hal lain plak. Lagipun kt belakang Aulia naik cam kudis. Doc cakap mulanya maybe sebab nyamuk gigit then dia garu pastu bila garu tempat lain merebak la..

262525_1841053316612_1548943722_31422029_1827830_n

Gerak dari rumah kol 6 petang, takut kena tempuh jam tapinya jam x lama mana pun jadinya tercongok la kami anak beranak kt kedai mamak sebelah klinik tu sebabnya klinik tu bukak kol 7. Sementara tunggu tu sempat la beli lauk utk sahur esok. Aulia plak teringin nak makan kuih lapis pink, layan dia makan dulu ngan Hana. Tot-tet-tot-tet dh kol 7.. masuk daftar dlm klinik then bagi derang main toys dalam klinik.

228811_1841054116632_1548943722_31422031_1762037_n

Saya ngan cinta hati cerewet sket bab mencari paed untuk anak2. Masa kt Kuantan anak2 memang gi kt sorang paed je, Dr.Yaw sbb dia sgt friendly & ubat2 dia serasi ngan anak2. Bila pindah PJ ni letih gak la nak mencari paediatrician yg ngam ngan anak2. Mulanya gi kt Dr. Syed KJMC sbb lepas bersalin dia yg tengokkan Khayla tapi susah nak jumpa sbb ramai sgt gi kt dia. Kena wat appointment awal2 kalo nk jumpa dia. Masa nk cucuk Khayla 3 bulan try gi paed Dr. Cheng yg kebetulan sederet je ngan KJMC tu sbb malas nk menunggu lama jumpa Dr. Syed.

Alhamdulillah.. dh jumpa paed yg friendly, knowledge dia pasal budak2 superb & yg paling penting ngam ngan anak2. Kalo gi xde appointment pun x yah tunggu lama. So far dengan paed ni tanya la apapun pasal problem budak2 ni, jawapan sentiasa ada. Lagi bagus dia x bagi ubat yg x perlu. Cam Aulia semalam baru start batuk ngan selsema tapi paed tu tanya dulu ubat ada lagi x. Kalo perlu baru dia bagi, kalo ada lagi continue dgn apa yg ada.

267200_1841056076681_1548943722_31422032_8111270_n

Semalam si comel saya ini kena cucuk PCV ngan minum Rotavirus. Menjerit kejap je masa rasa bisa cucuk tu tapi pastu senyap tersengih2. Paling best sbb dia dah pandai kenal orang. Masa mula masuk klinik tu dia nampak assistant klinik tu dia xkenal terus menangis berjurai2 air mata. Siap jerit2 lagi.. comel sangat!

Kejap je baby mama dh masuk 6 bulan.. dh start angkat2 badan tinggi2 macam nak menyulur. Pantang tinggal kejap, golek2 dh masuk bawah kabinet TV, kejap2 dh masuk bawah baby cot.. haisy, aktif betul kamu anak. Mama doakan anak2 mama semua akan jadi anak2 yg solehah, mendengar kata & menyenangkan hati kedua orang tua.. mudah2an.. Amiiiinnn.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: