RSS

Baby 8 bulan saya

Baby 8 bulan saya ini adalah tersangat aktif & advance dalam segalanya. Kalo the kakaks at this age baru nak belajar menyulur xpun baru nak gaya merangkak laju tapi baby 8 bulan saya ni dh master merangkak. Favourite spot dia ialah bilik air.. kejap je hilang dr pandangan tau2 dh ke dapur. Pastu pantang nampak pintu rumah terbukak, laju je menuju. X padan dgn kenet.. ada hati nak meneroka alam luas kt luar rumah!

DSC_2100_640x424

Sekarang dengan jayanya memanjat & meniti sepanjang apa yg di pegang... haisyy.. kamu terlalu advance la sayang. Mama nak kamu jadi baby mama lama sikit huhuhu.. belum puas mama peluk, gomol kamu setiap hari. Sekarang dh pandai x suka kalo papa cium lama2.. menjerit dia marah! Pantang nampak apa saja yg boleh di panjat konfem dia angkat badan.. dh kecik comey, ringan je la badannya. Last week dh terlentang sbb memanjat bakul smapah kt dapur. Mama tgh basuh pinggan, x tau dr mana dia datang tarik bakul sampah nak memanjat la kononnya.. tau2 bunyi berdentum telentang pastu selop melalak. Haih, x padan dgn demam2 pun lagik mau merayap merata. Demam nak bulih akal la kan?

298164_1884428200957_1548943722_31468000_3740588_n

Last week, baby 8 bulan ini demam kuat sgt. Demam betul2 hari dia genap 8 bulan – 10/10/2011. Sampaikan ada sekali tu temperature shoot sampai 42 degree. Owner taska call bagitau terus mama zass x cukup tanah bawak balik. Risau sgt hati tengokkan Khayla yg asyik xde mood manjang sedangkan hari sebelumnya baru gi klinik. Kesian sgt baby Khayla masa tu sebab lembik je x buas merangkak macam selalu. Kalo x, pantang baringkan je dia laju je pusing gi merangkak.. ini bila letak terbaring camtu la. Cane hati mama x risau? Bila demam dh baik keluar rashes mcm campak sekam tu.. berbingkai2. Hati dh x keruan pk kena campak plak ke? Sebab Hana dulu camtu gak.. Alhamdulillah gi dptkan 2nd opinion, doc cakap just rashes sbb sebelum ni suhu badan dia terlalu panas.

308098_1946759079190_1548943722_31514163_1041461455_n

Sekarang ni baby 8 bulan saya dh sihat walafiat. Aktif & x reti diam. Pantang letak terus merayap merata ceruk rumah. Tugas mama sekarang ‘mengutip’ baby Khayla.. xde can nak terlelap terlayah masa balik skolah. Letih jangan cakap la.. xpe, asalkan kamu sihat mama dh cukup bahagia. Mama doakan yang terbaik dalam segalanya untuk kamu & the kakaks. Sayang sgt anak2 mama ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

Marsha~ said...

bulatnyeeeeeeeeeeeeee mata dia...