RSS

Cuti dan anak-anak

Hari ni start cuti seminggu.. maka di rumah la saya dgn anak-anak. X semua skolah dpt cuti direct, ada yg dapat sehari je masa Deepavali nanti. Cadangnya nak anta mek2 ni ke taska cam biasa tapi malam tadi Hana dh start batuk2 teruk then demam. X sampai hati la pulak.. boleh je nak bekalkan ubat then pesan kt nanny tapi kalo hari keje sanggup amik cuti utk jaga anak sakit x kan la masa dh cuti ni nak biarkan anak yg x sihat dgn orang kan? Biarlah saya jaga sendiri then saya boleh monitor anak makan ubat ikut time.. semoga cepat sihat anak2 dalam jagaan saya.

Photo0832

Kalo dulu pening memikir cane la saya sorang nak jaga anak bertiga sekarang dh x kisah sbb dh terbiasa.. sambil jaga derang saya masih boleh buat keje2 rumah. Basuh pinggan, basuh baju, sidai baju, iron baju, masak nasik utk derang.. cuma rajin ngan malas je huhuhu.. Kadang tuh saya lagi suka duduk baring bg Khayla panjat badan then biar the kakaks main sampai rumah berkelabung dh tahap tongkang pecah. Lepas dh puas derang buat sepah baru saya paksa kemas hahahaha..

IMAG0850

Baby Khayla sekarang pun dh pandai berebut mainan. Pantang nampak apa yg kakak pegang dia pun nak pegang. Siap menjerit kalo kakak tarik dr tangan.. baru 8 bulan ada hati nak gaduh dgn orang. Kadang x pasal2 kena sepak dgn Hana huhuhu.. Macam2 ragam anak bley tgk depan mata sendiri walopun hakikatnya agak huru hara bila derang dh start bergaduh berebut semua benda haiihh.. walopun rasa xde rehat langsung tp bersyukur lah saya ada anak-anak utk di jaga :)

IMAG0863

Pencapaian terbaik saya hari ni.. bleh tidokan 3 orang anak serentak muahahahah.. vangga.. vangga!! Tido kt bawah je.. tutup TV, tutup curtain sliding door bg gelap sume then buat2 tido. Bila masing2 dh mati kutu tido la, lama gak la dr kol 1 sampai 3 petang hehehe.. dengan saya skali hanyut hahahah..

X sabar menunggu kepulangan cinta hati.. sbb nak pas kt dia plak jaga anak muahahahaha.. keji! Have a happy week y’alls!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: