RSS

Trip PPKI ke Lost World

Uiihh.. jarang saya nk bg tajuk panjang2 kt entry hehehe.. Jumaat lepas 30/09/11 saya join trip PPKI bawak budak ke sini..

images1

Supposed to be school trip tapi memandangkan dh hala ke utara & sah2 x jauh nak balik kampung maka saya heret suami & anak2 join sekali. Pix sume amik dr internet huhuhu.. Gambar yg saya sempat amik cuma masa beratur nak masuk masa kt entrance je, lepas tu memang x sempat dh sebab huru hara nak menjaga mek2 ni yg macam2 perangai..

309735_1956453561546_1548943722_31519630_1419889337_n 

Boleh plak masa awal2 sampai si Aulia ni buat perangai menangis merebeh2 air mata masa gi Petting Zoo sbb dia fobia ular. Adoyaii.. pastu bila sume orang tanya “Kenapa nangis ni?” lagi kuat la dia berdrama air mata. Haii.. masa ni nipis je sabar mama ni Yaya, sikiiiit sgt je lagi ko nk kena penampar. Hana ngan Khayla relax je x menangis, ko plak lebih2 meraung.. boleh? Buat malu mama je depan orang. Lenkali jangan harap la mama nak bagi ko ikut. Ko tinggal je la kt skool.. biar mama je seronok sorang2 huhuhu..

tambun6

Tapi bila dh smpai sini.. rasa x sampai hati plak kalo saya x bawak anak2. Mesti saya teringat2 je kt derang. Alhamdulillah mek2 ni pun sume ok by the time dh masuk air. Dah x buat perangai. Mama pun join sekaki main air kt sini ngan anak2 + budak2 PKI. Dah jadi budak2 plak main sampai x reti2 nk keluar pool. Nasib baik la cinta hati volunteer nak jagakan Khayla.. thanx banyak2 sayang.. Khayla pun x banyak peel. Xde nak nangis2 ke apa. Kalo bunyi pun sebab lapar & ngantuk. Bagi nenen pastu dodoi2 sket dh tido. Good girl la Khayla ni! Dia pun saya bagi main kt gigi air sekejap. Suka je dia bila dibiarkan dapat merangkak dekat air tu. Explore la puas2 baby. Bagus utk develop baby punya motor skill, social skill..

On the way balik Sp sume terlentok keletihan dalam kete. Sampai kampung dalam kol 8 malam. Maka di sini lah kami weekend ini..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: