RSS

Misteri Aulia

SPOOKY

Misteri 1:

Cuti sekolah aritu masa kt SP, Aulia demam. Bila demam ni memang temperature dia shoot sampai 40C trus! Mula la dia merengek x tentu pasal then masa tido mengerang pastu kejap2 terjaga. Kalo kt kampung Aulia memang tido ngan tokmama & babah. Kol 4 pagi my mom bangun nak check badan dia then nampak dia tgh terkebil2 tapi x gerak2. Statik je baring. My mom risau trus tepuk2 dia lembut tanya kenapa. Then dia jawab "Yaya nampak hantu.. dia tengok yaya kt pintu bilik tu.."

Esoknya masa breakfast, me tanya lagi skali. "Yaya nampak apa malam tadi?" then dia repeat mende yang sama. Me saje deny jawab "Mana ada hantu.. yaya mengigau je. Tu la, malam tadi yaya nangis2 tido x baca doa.." Sebenarnya mamanya yang penakut huhuhu.. Then my abah cakap.. "Abah pun pernah nampak kt pintu tu masa abah demam dulu.. mende ni memang suka kaco kita bila kita tgh lemah." GULP!!

Misteri 2:

Masa ni kat umah Kuantan. Papanya outstation kat Miri. Tinggal Aulia, mama ngan Hana je tiga beranak. Me tengah iron baju keje dalam kol 9 malam. Aulia main lari2, gelak2 sorang2 pastu datang kt me. "Mama.. ni fren yaya nak kenal dengan mama." Me layankan je. "Mana? Ramai ke kawan2 yaya?" pastu Aulia tunjuk "Niii.. ada one,two, teyee ni. Kawan2 kenalkan, ni mama yaya.. cakap HAII!!" pastu dia pun sengih2 sambil lambai2. GULP!! "Haii kawan2. Yaya main leklok k. Cakap kt fren yaya JANGAN NOTI2, JANGAN KACO ORANG tau.." uhuk..uhuk.. B.. balik la cepat!!!

spooky

Misteri 3:

Kol 11 malam, nak gi amik hubby kat airport Kuantan. Dah siap2 nak keluar rumah then masa nak gi kat kete Aulia tanya "Mama, sape yang tunggu kita dalam kete tu?" GULP!!! kali ni teguk air liur 12 kali. Capoi betul la mulut ko yaya!! Choiii!! Uwaaaaaaaaa....

---------------------------------------------------------------

I'm praying hard & hoping all that Aulia had done & seen was only her imagination.. huhuhu.. Me masih bleh berani sampai ke hari ni sebab Hana relax je masa Aulia dok cakap pasal 'mende2' tu. Selalunya orang tua cakap kalo 'nampak', confirm baby Hana dah meraung2 x hengat dunia. Biarlah ini salah satu fasa Aulia ada 'imaginary friend' dari nampak mende2 yang x sepatutnya. No more cerita hantu, misteri or whatsoever for Aulia! Dah la papa selalu outstation.. Ya Allah, lindungilah anak2ku..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 say what?:

Jiey^Mien said...

ISh, cuak jer dengar!

lin muhamad said...

hem..sometimes aku selalu terfikir..kenapa sara selalu je ikut aku pegi sana sini.dia takkan duduk sengsorang depan tv ke memane ke..bila aku dalam bilik air mesti dia melalak nangis tak igt dunia..

terpk gak..dia takut ke? udahla tak pandai becakap lagi..

orang tua kata budak2 ni boleh nmpk 'makhluk2' ni selagi diorang tak fasih berkata2..

tapi utk kes aulia ni..adeh, aku tak sure if aku jadi ko cmne lak reaksi aku..huhu

m@y said...

Jiey,
dengar je cuak..yg alami ni uhuk2..

Lin,
maybe dia nampak kot..tapi dia x ley nk gtau.huhuhu..aku nih telan air liur je la masa aulia cakap mende2 gitu.cuak jgn cakap la..dh sume doa aku baca hakhak!!

Marsha~ said...

astagafirullah.... naik bulu roma aku.. huhuhuhu

m@y said...

Marsha~,
spooky kan?huhuhu..

f@iz@h said...

spooky giler...
mardhiah pun rajin gak dok 'kwn' ni la.. tu la.. pastu mcm biasala, kena marah pasal ckp ngengarut... heh, xmole aku pk yg 'tu'.. hohoho...