RSS

Supermom?

NOT!! Uhuk.. uhuk.. me mulakan entry ini dengan tangisan di pagi hari. Penat oke! Encik suami kena gi course seminggu kt KL. Sayang isteri tinggal2kan kah sayang? Sayang sgt nampaknya suami kt isteri ini. Maka seperti biasa me la yg akan jadi mcm perempuan gila di pagi hari heret anak2 masuk kete. Kalo Aulia mood baik, alhamdulillah dia sendiri dengan rela hati pakai selipar then masuk dalam kete. Kalo x, sebelah tangan dukung 12kg-Aulia, sebelah lagi kendong adik Hana masuk kete. Nampak x tangan nih dh de ketul2? ekekeekkeek..

Baru anak 2 tapi penatnya Ya Rabbi!! Series.. walopun me keje separuh hari tp since Hana lahir x pernah sempat nk cat nap. Sebab tu kalo masa suami ada sgt bahagia. Lepas dia siap2 sume balik keje, pass anak2 bagi dia jaga then masa tu la baru dapat menikmati mandi yg aman damai. Merasa la nk scrub badan, belai tubuh bagai. Kalo x, alamat bacin la bau sampai ke esok pagi. Kalo rasa belengas tahap gaban gagahkan diri bangun tengah malam mandi kejap. Itupun kalo Hana x merengek nk melekat je celah ketiak huhuhu.. Kali ni masa papa xde, Hana demam la pulak. Kalo papa ada bley gak main pass2.. tapi papa konfem mengelat, “Hana nak susu la yang..” ni yang hangin nih!

Malam tadi Hana xnk tido langsung.. bila baringkan je dia melalak nk keluar anak tekak. Adoii la.. nasib baik la kakaknya x buat perangai. Bagi dia tengok tv sampai kol 10 then ajak tido relax je dia masuk bilik heret bantal & Ellie sekali. Xde nak perang2 bagai.. sampai ke pagi me dok kendong Hana sampaikan tersengguk2 mcm burung belatuk dah kekdahnya. Badan Hana panas je.. risau plak bila dia pun tido x jerap. X berenti jelom kepala dia. Cepat la Hana baik.. mama kesian sgt tgk Hana batuk terkokeh2 pastu meragam je. Rindu nak sembang2 ngan Hana mcm selalu.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 say what?:

Jiey^Mien said...

huhuhu.. cuak plak nak tambah anak bila baca neh..
hana, cepat baik yea..

m@y said...

huhuhu..jgn la cuak.dh namanya jadi mak,gini la gayanya.xkira la anak sorang ke sepuluh ke hakhak!!

lin muhamad said...

haih..aku yg baru ada sara sorg pun rasa penat..cmnela esok dh beranak 2..isk..risau2x..

m@y said...

lin,
melayan anak sorang cara sorang,anak 10 cara 10..cane2pun jadi mak tetap challenging hakhak!!