RSS

Adik kecik @ Baby #3

pregnant_belly1

Dah masuk 26 minggu bawak baby dalam perut ke sana ke mari, hari ni baru nk bercerita pasal dia. Kesian anak mama yg sorang ni. Mama terlalu occupied dgn kakak Yaya & Hana sudahnya mama kadang2 terlupa ada sorang lagi anak mama tgh membesar dlm perut ni huhuhu.. mama mintak maaf ye sayang..

26

Adik sekarang dh besar macam dlm gambar ni kot.. sangat aktif menendang kalo dengar suara kakak2 terjerit2, xpun masa tgh malam lepas kakak2 sume tido. Kesian adik kecik ni.. sampai kena ingatkan “Mama.. adik kecik ada kt sini la.”

Masa kakak Yaya dulu mama boleh habiskan baca Al-Quran masa hujung pregnancy. Masa kakak Hana plak mama cuma sempat habiskan separuh Quran.. tapi masa adik kecik ni dh 6 bulan++ tapi suku pun x sampai mama bacakan adik  ayat suci Quran. Kalo ada pun masa papa bacakan, xpun dengar CD Surah utk ibu mengandung je masa on the way gi keje pagi2. Bersalahnya mama kat adik kecik. InsyaAllah, mama cuba yg terbaik luangkan masa utk bacakan ayat suci Al-Quran banyak2 utk adik kecik dengar ye..

Kakak Yaya dulu keluar masa 37 minggu, kakak Hana keluar masa 36 minggu.. sume keluar awal sebab mama x larat nak bawak perut + komplikasi. Kakak Yaya songsang, kakak Hana plak terbelit tali pusat huhuhu.. dedua keluar ikut tingkap. Mama xde peluang la nak merasa bersalin normal. Adik kecik pun insyaAllah bakal ikut kakak2 keluar ikut tingkap gak :p .. xpe la, yang penting anak2 mama semua selamat & sihat. Due adik kecik kalo cukup 40 minggu –04/03/2011, hopefully kali ni mama boleh bg adik kecik keluar masa dh cukup matang. Kakak2 dulu keluar kecik je, kurang 2.5kg huhuhu.. mama harap sgt adik kecik keluar lebih kurang 3kg. Teringin gak mama nak pegang new born baby yg debab sket huhuhu..

Lepas ni mama kena stop dulu production hehehe.. mama nak focus kt anak mama bertiga ni dulu. Biar dh besar, dh cerdik sket baru la bleh fikir nak tambah lg huhuhu.. Mama risau mama xley nk bg cukup attention kt anak2 mama. Masa tgh pregnant ni pun kadang2 mama bley terlupa. Semoga bila adik kecik dh keluar ni mama mampu jadi ibu yg baik untuk anak2 mama.. haisyy.. besarnya tanggungjawab membesar & mendidik anak2 ni. Doakan yg terbaik ye.. biarpun bakal ada anak 3 tapi mama masih belajar jadi seorang mama. Semoga di permudahkan semua.. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: