RSS

Penentu

Esok adalah hari yg akan menentukan arah tuju hidup kami anak beranak untuk hari2 seterusnya.. huh, series giler bunyi kan? Esok.. laman inilah yg akan saya tunggu2 keputusannya..

egtukar

Cinta hati start keje kat KL 22hb ni.. owh, masa adalah sgt suntuk nak memikirkan macam2 perkara. Kalo positif keputusannya.. Alhamdulillah.. adalah peluang kami nk hidup bersama tapi kalo negatif, jadi weekend couple la. InsyaAllah saya boleh teruskan hidup berjauhan dengan cinta hati.. yang saya x mampu melayan peel anak2 yg rindukan papa nanti.. uhuk..uhuk.. itu lah satu2nya dugaan terbesar yang saya x sanggup hadap. Dengan Aulianya yg x kan berhenti bertanya “Mana papa?”, dengan Hananya yg akan merap nak berdukung dengan papa.. adoii la.. segalanya buatkan saya berserabut nak memikirkan macam2 skrg..

Banyak sgt yg bersarang dlm kepala sekarang ni.. paling utama nak cari rumah sewa kt area Pekan. Tersangatlah payah.. bukan mcm kt Kuantan ada sign “Untuk Di Sewa” kena tanya2 merata. Rumah kat pekan kecik paham2 je la-limited. Last resort, kalo dh xde sgt rumah sewa landed maybe saya apply kuarters guru je. Itupun entah tingkat berapa dapatnya uhuk..uhuk.. bila fikirkan dugaan ni terus buat saya rasa nak nangis hakhak!! Skrg ni pun Aulia kalo dtg angin dia saya terpaksa dukung, ini plak kalo duduk kuarters yg ntah berapa tingkat. Terbayang2 je di pagi hari saya kena heret Aulia, dukung Hana dengan beg2 diorang turun tangga.. ditambah plak dengan perut yg makin terboyot2.. uwaaaa!!

Kedua, pra sekolah saya dh penuh dgn budak2 6 tahun. Cadangan awal nk bawak Aulia ke sekolah dengan saya totally out. Sekarang saya kena cari pra-sekolah budak 5 tahun yang kebanyakannya dh fully booked! Adoii la..nk sekolahkan anak pun susah. Kat Pekan ni bukannya ada Smart Reader bagai..

Ketiga, nak mencari taska baru untuk Hana. Sangat menyesakkan kepala bila sana sini saya bertanya, taska yg boleh dipercayai dh fully booked gak untuk tahun depan.. series saya rasa nak menangis bila kepala saya berserabut memikirkan macam2 hal yg x setel2. Ditambah plak dengan keadaan rumah yg berkelabung sbb tgh packing utk pindah.. sesungguhnya emosi saya di saat ini adalah sgt kacau bilau ditambah pregnancy hormon yg x menentu, nak membawak perut pun dh termengah2. Mula la pantang silap sikit saya nk mengamuk.. huhuhu..

Doakan semoga family kecik kami tetap dapat hidup bersama & semoga di permudahkan semua urusan saya.. Amiiiinnn..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 say what?:

Zhr Znl said...

Amin... InsyaAllah, ada la rezeki anak dalam perut tu...

Yakin boleh! Kan last week dah ada brader puji ko, yang sound wife dia membebel tu... haha...

m@y said...

Zhr,
Amiiiinnn..ko kenal ke sape brader tuh?

yana said...

nak tukar gi skolah mana? :P

m@y said...

yana,
nk tukaq gi skolah kt Slgr,syamsyir dh pindah keje KL..