RSS

Yaya & Hana di kampung

Di kala ini suami ada di KL. Haruslah perasan bujang cinta hati ku itu uhuk..uhuk.. Saya & anak2 berada di kampung.. sgt bahagia kali ini sbb xde nak rush balik gi keje bagai. Tapi hati adalah sgt kosong sbb cinta hati tiada di sisi. Biarlah kalo ada depan mata asyik nak bertekak walopun mende2 yg jadi punca tu sebesar kuman huhuhu.. bila jauh tau plak rinduuuu..

Saya di kampung bertemankan mek kenit berdua ini yang x habis2 bertekak & menjerit setiap hari berebutkan ntah-apa-pun-x-tau.. Kalo kakak pegang, adik nak, kalo adik pegang, kakak rebut.. haisyy.

Photo0027 

Celik mata je 2 beradik ni ada la benda nk menjerit.. tapi seronok sebenarnya bila Hana dh pandai main & berebut dgn Yaya ni. Time derang baik sgt sweet & super comel!! Hana sembang dgn Yaya bahasa baby dia, Yaya pun macam paham je layan adik dia.. cute!!

Aktiviti adik beradik ni kat kampung yg ni je la.. Yaya mengadap TV je 24 jam.. kesian dia boring. Kalo ada papa at least ada gak kuar gi jalan2. Yaya asyik tanya pasal papa je sbb dh lama sgt x berpisah dgn papa. Next week papa dh start kena gi offshore balik utk 2 minggu. Alahaii.. mesti anak2 tercari2 papa.

Photo0033

Photo0029

Adik plak.. stended la. Makan-tido-berak-main pastu aktiviti dia looping sampai hari esok & seterusnya huhuhu..

Photo0032

Photo0023

Adik mmg sgt berbeza dgn kakak. Kalo kakak kurus tp adik montel sket. Adik ni teddy bear kecik saya.. sgt sedap di peluk & di gomol. Kakak dulu masa umur cukup setahun dh boleh menapak selangkah-dua tapi adik sgt la manja & malas nk belajar berdiri sendiri. Kalo lepas sket je mula la meraung macam kena pukul! Kakak cerewet sket kalo bab makan sbb tu sampai sekarang badan cekeding je. Lain plak dgn adik.. apa saja yg orang makan sume dia mintak, suap je sume dia nganga. Selagi dia x kenyang selagi tu dia duduk x bergerak huhuhu.. sbb tu adik montel sket!

Dah lari topik plak.. orang lain dok kampung merayap merata. Penuh gambar2 outdoor tapi 2 beradik ni dok kampung, memerap je dlm rumah. Kesian anak2 mama.. xpe la.. papa balik nanti kita ajak gi jalan2 ek. Kalo cara mama nak heret korang berdua, alahaii.. mama nak bawak badan pun dh terkengkang2 huhuhu.. x berdaya dh badan ni. Kita tunggu papa balik yea..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: