RSS

Kelahiran Yasmeen Zulfa

Hari sebelumnya saya dh start rasa contraction dari pagi.. kali ni lagi kerap, every 10 minutes apart. Hati ni memang risau sangat sbb dah la dok jauh nun di JB, dengan anak2 yang melasak lagi menambahkan sakit ada la huhuhu.. Tapi saya gagahkan jugak bertahan mengenangkan esoknya Sabtu, cinta keje lagi then memang nak balik KJ pun. Paling kritikal kol 2-3 pagi memang sakit sgt.. dah sampai tahap xley nak baring langsung. Serba x kena. Tido pun duduk je.. itu pun bukannya nyenyak. X sabar sangat nak menunggu hari siang..

Esoknya, lepas cinta balik keje terus ajak balik KJ. Plan awalnya nak singgah Kluang nak gi kenduri SIL sebelah lelaki tapi dah x tertanggung sakitnya so cinta ajak balik terus. Saya pun memang x sabar sgt dah nak serah diri kat KJMC.. dapat jab pain killer pun jadi la sementara nak menunggu schedule ceaser 24/09, Isnin nanti.

X sempat singgah rumah pun cinta terus hantar saya ke KJMC. Gi emergency then midwife bawak gi buat CTG. Saya pesan kat cinta just drop saya then balik bawak anak2 rehat kat umah je sbb derang pun dh letih perjalanan dr JB ke KJ. Tapi masa saya buat CTG dengar riuh rendah suara mek2 tu berkicau kat luar huhuhu.. rupa2nya cinta angkut sume anak2 sama. Result CTG x cantik.. ada contraction kuat. Kalo normal delivery maybe bley tahan lagi lah kot tapi sebab saya dh pernah de history 3 previous ceaser so midwife cakap kena call tanya gynae dulu. Masa buat CTG tu baru kol 5.30 gitu then midwife masuk balik cakap “Doc. Fatimah suruh buat emergency ceaser sekarang jugak!” Uikk.. saya speechless. Langsung x prepare pepe..

Keluar dr bilik buat CTG tu nampak cinta terus bagitau.. dia pun x terkata apa. Terus call owner Taska tanya ada x sape2 teacher kat sana yg bley tolong jagakan anak2 sementara cinta masuk OT dengan saya. Nasib baik la ada.. so cinta gerak anta anak2. Bley plak cinta tinggalkan henfon kat saya. Masa saya nak panggil dia amik fon terserempak dgn gynae. Hangin je bila dia nampak saya masih bley jalan2 dalam sakit2 tu. Habis midwife ngan nurse sume kena marah. “Eh..kenapa U biarkan patient I jalan2 sana sini ni? Kan I dah suruh prepare utk emergency cser? She had 3 previous cser U know? Anytime scar dia bley pecah because of that contraction!” huahuahua.. satu level tu kena marah!

Pastu terus midwife cekup saya bawak gi siap2 masuk tiub kencing bagai.. masa siap2 tu plak saya kena bebel dengan gynae bila dia tau saya baru sampai dr JB. “U tau kan history U? I dah bg cuti awal kat U suruh duduk rumah diam2, ini sampai ke JB perginya. Kan I dah cakap kalo ada contraction or anything trus datang jumpa I. U tau x kalo pecah previous scar tu U xde chance hidup tau.. hissy budak ni..” gynae geleng2 kepala cam berleter kat budak2. Saya sengih je la.. guilty as charge ;p

Kena sorong masuk OT kol 6.15pm. Cinta masih lom sampai lagi. Nak call pun xley. Bila saya tanya, nurse cakap kalo hubby nak masuk kena awal2.. dah tengah2 operation xley masuk. Dalam hati saya x putus2 doa mintak biarlah cinta sempat masuk tengok anak bongsu dia lahir. Lepas ni xde peluang dah. Rezki baby kot memang di permudahkan semua. Anaesthetist pun kebetulan ada. So segala urusan nak cucuk epidural bagai lancar. Tau2 je saya dah kebas. Cinta x sampai lagi.. dah rasa nak sedey.

Tetiba dengar gynae cakap “Encik nak tengok baby keluar ke?” Eh, bila masa cinta masuk OT? Alhamdulillah.. Allah makbulkan doa saya nak cinta ada sama sambut kelahiran baby baru. Senyum.. hati berbunga je, dah la tengah lalok epi huhuhu.. Kol 6.35pm, 22/09/2012 lahirlah anak bongsu kami.. midwife datang tunjuk “Baby girl.. Alhamdulillah, sihat cukup sifat semuanya.”  Since cinta lambat sampai so dalam OT tu nurse mintak sign borang emergency cser ngan BTL. Maka tutup la buku untuk beranak.. Smile 

I’m now officially a mother of 4 girls. Introducing our youngest daughter..

539349_3498611674535_936564328_n

“YASMEEN ZULFA”

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

nadia rashid said...

br tau kesah nya..alhamdulillah semua sehat ceria belaka may..:D