RSS

Kerja..kerja..kerja..

Urghhh..sgt lama x update blog. Asyik entry tag je manjang ada dlm blog. Itupun scheduled entry. Sgt la x sempat nk berblog. Blog hopping pun kekadang je..itupun kalo sempat. LETIH..sgt2 letih dengan workload yg terlampau banyak. Sape cakap jadi cikgu ni senang? Meh sini nk penampor! Nama je cikgu Pendidikan Khas kan, tp tetap kena ngajar budak2 pemulihan maths-PROTIM darjah 4 ngan5. Sgt sakit kepala ngajar budak2 normal ni oke! Bayangkan la dh darjah 4&5 still x tau count 1-20 in english? Sedangkan bila masuk tahap 2 dh start count hundred, thousand dh. Pergh..mcm nk pecah dada tahan sabar dgn budak2 normal ni. Rasanya budak2 khas  lg pandai dr derang.. Maybe dgn dak2 khas expectation me utk derang x tinggi sgt sbb me tau derang de disability. Tp dengan dak2 normal yg boleh belajar tp malas ni mula la me jadi singa betina. Dh tu tetiap hari Rabu skrg dh start ko-kurikulum. Me kena jadi penasihat Kelab Usahawan ngan Bola Jaring..adeh, sgt penat. Dh la pagi2 bangun kol 5.30 nk kena bertahan sampai 5.30 petang baru sampai rumah. Itupun bukan bleh rest..dh amik Aulia kt nursery kena melayan dia plak. Dh tentu2 la Aulia merengek2 wat perangai nak kan perhatian kan sebab mamanya baru balik lepas sehari tinggalkan dia. Sibbaik la seminggu dua ni hubs de kt umah tolong2 jaga Aulia then wat2 keje rumah sume.. tq darling hubs, you're such an angel *wink*wink*

Petang Khamis plak kena ngaja English kt dak2 darjah 5..adoyaii..kalo bleh tetiap hari bila jarum jam tu cecah je 1.35pm, me nk zass balik umah trus! X koser nk ngajor tusyen segala bagai tp dh namanya kerja..kena la wat dengan redha. Wat keje kena ikhlas kerana Allah Taala kan..baru la rezeki tu diberkati. Tambah2 kerja mendidik nih..kalo x sepenuh hati jangan harap la budak2 ni nk belajar. Maunya dtg tusyen sebab mak bapak paksa je.. Dalam seminggu de la 3 hari je me balik tengahari. Itupun selalunya dh dekat kol 3 baru sampai rumah. Nama je balik 1.35 tp de je la meeting segala bagai..adoiiii!!! Me penat..sgt2 penat. 2-3 hari ni mmg sgt2 ketara letih me. Fatigue yg amat2 kronik sampaikan bawak kete pun bleh nampak 2 bayang..sibbaik la dh cuti skolah..dpt la rest jap. Tp bukak skolah nanti de la plak mende lain yg dtg..de pemantau dr PPD la, nazir la...lagi sekali, sape ckp jadik cikgu senang? Meh aku penampor!

Pic-0060

Aulia plak ntah malam bila..dia tido awal dlm kol 7 lebih. Waahh..me ingat aman bahagia la kan, me pun bleh tido awal gak. Skrg ni paling lambat kol 10 pm, me mesti dh cecah bantal. X terdaya badan ni nk stay up lama2. Rumah pun kelam kabut dh kekdahnya..lantak la dulu kan. Nanti2 bila dh bleh bernafas sket baru la nk kemas ke pe ke.. InsyaAllah memula je ni. Sementara nk besa kan diri dengan life baru ni..lama2 dh besa ok la. Balik kt cite Aulia..sekali kol 12 gitu dia melalak sampai nk pecah jantung..rupanya dia sembelit. Tu la..mama dh x bg minum teh ais, milo ais bagai tp ko degil. Kan dh susah nk berak..makanya dengan mamai2 terpaksa la me bawak Aulia g mencangkung kt toilet nk bg dia senang berak. X berak gak...sapu2 minyak pastu dia tido jap pastu sejam sekali melalak lagi. Adeh..ringan je tangan me nk lempang. Sibbaik la kuat lagik iman tu...last2 bagi ubat doktor bg senang lawas, maka tido la dia sampai ke pagi. Esoknya me bangun pagi dh miong semacam. Adoiii anak..tolong la jangan seksa mama gini lagi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: