RSS

Adik baby nyer hal..

Dari petang semalam perut dh mengeras non-stop.. baby pun x aktif macam selalu. Hati dh mula risau.. tapi diamkan je sambil kira2 pergerakan baby dalam sehari tu, x kurang dr 10. Ok la kan.. maybe baby dh makin besar so movement makin kurang sbb dh x cukup space dia nak pusing. Sound kt hubby cakap esok nk gi jumpa doc. Dari risau x tentu pasal baik la gi dptkan opinion pakar kan? At least lega sket hati..

Cadangnya hari ni lepas sekolah baru nak gi KSH.. tapi bila sampai sekolah je perut dh rasa memulas semacam,mengeras lagi dh tu pinggang sakit giler sampaikan jalan pun dh terbongkok. Mintak permission kt GPK nak gi klinik tapi terus berdesup balik Kuantan. Tawakal je la masa tu mintak doa banyak2 adik baby dalam perut selamat..

CTG

Sampai KSH doc scan, wat urine test then wat CTG sampai me tertido2 menunggu.. turn out babynye heartbeat sume ok & tersangat lah aktif, cuma rahim me terlalu sensitif dengan pergerakan baby & sebabkan early contraction. Masa Aulia dulu kena warded then inject ubat matang paru2 sebab ni jugak. The best part is exactly the same at 33 weeks! Haisy.. lom pepe lagik kakak & adiknya dh de peel yg sama..

Hubby call & tanya condition.. since masa tuh dh setel CTG sume & confirm x kena warded me pun cakap lah "Xde pepe.. ok dh sume" then hubby replied "Ok.. balik nanti jgn lupa amik parcel kat post office k." Masa tu me dh like "WHAT?!!" bini dh de contraction, dh nak beranak pun (oke.. I'm exaggerating a bit ;p) nak suruh drive gi post office amik barang lagi? Am I being TOO SENSITIVE here or he's just being plain ignorance? Adoii la.. rasa cam nak nangis guling2 je kat spital tuh.. at that time how I wish I'm the type of woman yang kalo preggy dh tentu2 lembik. Sket2 pitam ke, sket2 masuk spital ke, sket2 kena tambah darah ke, bila preggy terus lembik 9 bulan x ley nak angkat jari so that hubby would care much more about me.. tapi cam x best la plak. Rasa cam beban je kat orang lain. ALHAMDULILLAH.. me bersyukur atas nikmat kesihatan sampai hari ni.

I guess my darling hubby is so used to - SHE CAN DO ANYTHING ON HER OWN that he sometimes keep on forgetting that I'm pregnant & I need to be pampered! Alahaii.. bila tengokkan couple2 yang baru nak dpt 1st baby, caring bagai, sket2 tanya 'ok ke?', 'sakit ke?','bley jalan x?' rasa cam "Weh.. ko bley g manja2 tempat lain x? Lempang kang.." huhuhu.. xpasal2 je jeles kat orang. Xkan la anak baru nak masuk 2 sume kena wat sendiri, dh x dimanjakan? sob..sob.. abis kalo dh anak 5 kang cane? Uwaaaaaaaa!!!! ni yg nak nangis ni..

Oke.. I admit that everything started from me. Iye la.. hubby gi keje kol 6 pagi balik pun sampai umah kol 8 malam. Me gi keje drive sendiri, nak pepe beli sendiri, sakit gi spital sendiri, anak x sihat bawak gi klinik sendiri, even nak gi mana2 mintak izin hubby then gi sendiri.. I'm considering the fact that SANGAT LA X PATUT kalo masa hubby penat2 balik keje tuh baru nak ajak "Yang, jom gi klinik.. anak demam." x pun "Yang jom gi kedai, nak beli barang" sedangkan me balik keje sekerat hari & me bleh drive. Cumanya bila dh banyak sgt mende me wat sendiri hubby TERLUPA me masih nak ngada2 & dimanja2.. Yes, I can do anything on my own BUT I still want my hubby to do it for me.. and I'M PREGNANT (lame reason.. bluekkk) but still I NEED MY OTHER HALF.. hehehe..

Darling hubby, I don't need any rewards from U for carrying your baby. I just need to be pampered & I do need extra attention from U. Yes, I still can do everything on my own but I don't want to.. U do know how to pamper me as that's why I fall in love with U at the 1st place ;p I LOVE U..

Owh.. kepada yang membaca sila jangan muntah. Hari ni mode nak di manjakan oleh hubby sendiri oke.. hehehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

nikki said...

nie cite pasal 'adik baby nyer hal' or 'mak baby nyer hal'..saba jer laa ek..aku nie pon xyah tggu anak nak masuk 2...skrg pon dah merase...smtimes tue smpi terlupe nak mintak izin (oooppss!!) kat encik suami....

god'sleastcreation said...

tp apa pun huda kagum la ngan m@y.

semua blh buat sendiri.huda,smpi skang masih x bleh drive, lps accident hr tu.sume bnda kena tg huby yg jemput.

sampai huda rasa bosan.

haih.

m@y said...

nikki,
start dr adik baby nye hal la yang triggerkan mak baby nye hal hakhak!! hangin je kekdg bila aku dok ok-eh-ok-eh mengah bawak anak dia dlm perut tp dia wat selamba je..

huda,
kes huda lain..trauma ada lagi.kalo may jd cam huda pun menggigil nak pegang stereng..xpe,lama2 ok la tu..

best je masa preggy ni de org caring lebih2 sket..huhuhu..