RSS

Hari ini hari Ahad

Me dibangunkan dengan perut yang memulas giler sampaikan nak baring pun dh xley. 5-6 kali keluar masuk toilet masih x lega. Hubby cam dh pelik sebab these few days me dh selalu sangat sakit pinggang yang kritikal pastu perut asyik mengeras. Hubby tanya dh de tanda nak beranak ke? Me lak cam konfius nak menjawab. Iye la.. mana me tau sakit contraction nak beranak bagai cane kan? Aulia dulu x sakit, x de tanda hape masa 37 minggu terus2 masuk OT pastu dh de depan mata hakhak!!

Tapi lom masanya nak beranak kot sbb baru 32 minggu.. seboleh2nya me doa biarlah baby dh betul2 ready, bley bernafas sendiri sume baru keluar. Me takut me x kuat nak hadapi bila tengok baby kena masuk NICU, me takut me yang terlalu fragile x ley nak handle premature baby.. kang sket2 asyik nangis je mau meroyan plak. Semoga Allah permudahkan setiap urusan me masa nak bersalin nanti.. Allah x kan uji hambaNya dengan ujian yang DIA tau hambaNya tu x mampu nak tanggung.

waiting

Xpe la.. adik baby membesar dulu dalam perut mama sampai cukup matang baru keluar k. X yah nak rush2 keluar awal2 walopun mama & papa sangat la x sabar nak jumpa adik baby ni.. Biarpun mama nih berjalan pun dh cam kingkong, terkengkang je sebab adik baby menekan sampai sakit celah kelangkang huhuhu!! Kat sekolah pun sume pakat dok tanya bila due? Rimas agaknya tengokkan ‘lori balak terlebih muatan’ nih jalan slow sangat, dh la makan jalan orang hakhak!! Sampaikan budak2 khas kadang2 ley wat main “ekgu nak awan ayi ekgu?..a yah, dh enang!!!” (cikgu nak lawan lari cikgu?x yah.. dah menang!) Haku sepak jugak sekor2 kang hakhak!!

Berbalik kepada cite sakit perut. Bukan me sorang je.. Aulia pun 2-3 kali dok ulang2 gitau “Yaya cakit peyut..” me ingatkan sebab Aulia melantak macam2. Harini je dh 2 kali dia berak, x keras cam selalu. Dah sah la kan.. mesti de something yang kami anak beranak makan. Bila tanya hubby dia dh sakit perut dari semalam lagi.. Rupanya kami anak beranak sakit perut sebab makan kat open house semalam.. kami makan satu mende yang sama-satay. Huhuhu.. maka hari cuti ni di habiskan dengan memerut berulang kali & membasuh berak Aulia.. huh, sangat sadis oke!

Hari ni ari ke-3 hubby puasa.. cadangnya nak masakkan nasik goreng simple2 je la untuk dia tapinya dengan badan yang dh x daya sebab sakit perut ni hmmm.. tengok dulu la cane. Rajin cinta hatiku berpuasa.. me nak join gak tapinya asyik x larat je. Awal pagi baby dh ligat dalam perut suh mama breakfast.. kalo x lembik sepanjang ari huhuhu.. Owh, masih ada entry tertangguh nak diceritakan cane kami spend the whole Saturday..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: