RSS

8 bulan

Hari ini adik baby cukup 8 bulan = 32 minggu.. perut adalah sangat besar & makin mengah me nak berjalan. Sangat penat oke! X terbayang camane me nak menunggu due.. Drive gi keje pun dh x larat coz perut dh sangkut kat stereng huhuhu.. Perut memanjang lapar tapi bila makan sket pun mula la mengah x cukup nafas. Adoii la.. me dh lupa cane me masa sarat mengandungkan Aulia dulu. Dulu xpe la x keje lagi.. dok umah je. Bila dh keje ni penat lebih sket + nak melayan peel Aulia lagi. Masa mengandungkan Aulia dulu kalo letih sangat bleh tido sekarang ni.. nak tido? Huh, kirim salam la.. x aman tido kalo si kenit nih non-stop bersembang xpun suh melayan dia..

Nasib baik la dh lepas bulan posa.. dh x yah nak pk nak masak apa untuk sahur ngan berbuka. Hubby pun terpaksa la merelakan hati & anak tekak makan kat kedai je tetiap hari.. huhuhu..ampun ye yang, memang x larat sgt. Tahap melepet dah kekdahnya sekarang ni.. pastu kat sekolah semedang meeting, dah hujung2 tahun ni bukan makin relax tapi makin bizi dengan data kokurikulum bagai. Nak terberanak je rasa dok turun naik bilik meeting tetiap hari..

Owh.. semalam gi check up baby sume ok.. baby dh x breech, uri pun ok, air ketuban pun ok & berat adik baby pun dh 2kg++. Baby tersangat la aktif menendang dalam perut mama.. sampaikan kadang tuh bengot perut dibuatnya. Series letih giler membawak perut yang dh makin membesar ni.. kadang2 tuh siap doa biarlah beranak cepat2 sket. Bila dok pk mula la malam2 termimpi2 beranak.. arituh siap mimpi air ketuban pecah, nasib baik x terkencing atas katil wakakakakak..

Ok la.. mek kenit nih dh mula nak mengada2 sebab mamanya x melayan. Jeles la tu, pantang nampak mama nak senang sket.. huhuhu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Mama Qaseh said...

td angah aku check up..suspect breech..lagi 2 minggu dtg balik scan..kalo breech gak baru admit utk turn the position x pon operate. cam aulia dulu kan..

m@y said...

apash,
aulia dulu masa 7 bulan dh breech.then masa dh matang doc bg choice nak czer ke tunggu dia pusing then beranak normal?benjy dh x sabo2 nak tgk anak dia..maka ke OT la kami..