RSS

Cuti raya

Yea.. finally hari ni sekolah dh announce amik cuti peristiwa hari Jumaat ni. Meaning, lusa dh ley balik SP jumpa Aulia.. me & hubby cuti start 18/09 sampai 27/09 huhuhu.. RAYA SAKAN, 10 hari oke! Just nice la untuk bahagi kt dedua belah kampung kan? 4 hari kat Kedah, 1 hari perjalanan dari sp ke bp, 4 hari kat Johor then 1 hari balik Kuantan relax2, setel2 sume sebelum nak gi keje esoknya.. Adil x kami laki bini bahagi hari? Hehehe.. baru la xde yang diam2 terasa hati pastu muncung merajuk..

upindanipin_raya

Orang lain sibuk bercerita pasal persiapan raya.. me x tau nak cite pe. Baju raya memang sejak dulu kala tempah ngan TAILOR PRO-MY MAMA hehehe.. konfem puas hati la kan. No question ask. Baju raya sedondon kami anak beranak de 2 pasang.. yang lain2 sume baju raya Aulia la banyak. Mamanya memang dh OUT of shape so kena la pakai baju ibu mengandung yang lebih kurang kaler je kan. Papanya plak memang x bape excited sgt bab2 membeli baju nih huhuhu..

Kuih raya.. de la me order dalam 5 jenis. Mostly dh di rasmikan awal2 lepas bukak puasa huhuhu.. nampak cam sedap je. X sempat nak tunggu raya.. X sabarnya nak balik kampung, jumpa Aulia pastu main bunga api bagai.. lambatnya rasa masa nak berlalu.

Lepas raya ni adik baby dh masuk 8 bulan.. cam x caye je lagi sebulan lebih dia dh nak jenguk dunia. Berdebar pun ada, excited lagi la.. sekarang ni pun adik baby sangat la x diam. Pantang de peluang je dia nak menendang.. sampaikan kadang tuh bleh rasa dia pusingkan badan dia. Mentang2 la ada ruang lagi dalam perut mama ni.. InsyaAllah tahun ni adik baby dalam perut lagi, next year bakal beraya 4 beranak la kami.. x sabarnya menanti hari ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 say what?:

lin said...

salam :), selamat hari raya maaf zahir batin..ikhlas dr sya sekeluarga (lin,zairee,qaisara)

Marsha~ said...

lama gila tak dapat masuk sini.. selalu ckp url ni tak wujud.. kenapa ek?? arini bru dapat masuk ni, tu pun melalui blog org lain.....

woaaahhhh.. raya sakan ni, lama btol cuti.. hehehe

m@y said...

lin,
selamat hari raya dr kami sefamily gak..

marsha,
ntah la..blog ni kdg2 bengong skett..sy pun kdg2 xley nak baca. kena refresh 2-3 kali baru appear..

Zhr Znl said...

May,

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari aku sorang, tahun depan berdua...

Suruh Benjy drive kereta elok2...