RSS

Balik raya mana?

Esok dah nak raya baru nak tanya balik raya mana? hakhak.. cam x releven je soalan sedangkan dh tentu2 dh de kat SP-kampung halaman sendiri. Owh.. kami suami isteri mengamalkan sistem giliran yer, sejak dari mula kahwin. Tahun ni memang turn beraya KAMPUNG ME hehehe..

Kebetulan masa 1st year kahwin, turn my big brother beraya umah mamabah. Lagipun hubby nak bawak bini balik kampung kenalkan kat adik beradik huhuhu.. malu aii!! Seboleh2nya selagi mama & abah ada ni me x nak la derang beraya sendiri tanpa anak2.. dh la anak pun 2 kerat je. Sebab tu seboleh2nya, DENGAN IZIN HUBBY tetiap kali giliran beraya me akan pastikan salah seorang anak samada me atau along akan beraya kat sp. Biarpun kami adik beradik x sempat jumpa nak beraya sama. Ala.. along me pun cikgu, so selalu je dapat jumpa dia masa cuti sekolah xpun sehari dua sebelum raya.

Macam tahun ni.. me beraya kt sp, my along plak balik umah mertua dia. Raya kedua tu me dh bertolak balik Johor tapi dia baru nak gerak balik sp. X kisah la.. yang penting MAMA & ABAH x beraya tanpa anak2.. itu yang paling penting bagi me. Sementara orang tua kita ada ni la kita nak bahagiakan derang kan? Kalo dh xde nanti x guna nak ingat2, nangis air mata darah sekalipun..

Kalo turn beraya umah PIL pun me x kisah sgt.. sebabnya dh nak masuk 4 tahun kahwin. Syahdu teringat mama & abah di pagi raya tu memang la ada tapi xde la macam 1st time beraya dulu huhuhu.. cumanya bila kat umah PIL rasa cam awkward sket sbb xtau nak buat pe. Kalo kat umah sendiri, malam raya tu me la yang setel kuih raya bagai.. dh rumah makbapak sendiri kan. Mesti la pandai bawak diri hehehe..

X kisah la raya kat mana pun dh besar2 gabak, anak nak masuk 2 ni.. yang penting dengan orang2 tersayang. Xde kes lagi la kami laki bini berperang masam muka bagai semata2 sebab nak balik raya walopun sorang Utara, sorang lagi Selatan hehe.. so bagi couple yang baru2 kawen tuh bawak2 la bergilir. Lagi aman bahagia.. jangan pk kita je nak beraya dengan parents & family bagai, hubby kita pun de gak kan. InsyaAllah, selagi x mengelat giliran tu.. dedua pihak pun puas hati.. SELAMAT BERAYA!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: