RSS

Masa untuk bertukar!

Rasanya dh sampai masa Aulia tinggalkan botol susu.. dh nak 3 tahun dh pun umur dia. Sebelum2 ni me x kisah sgt, biarkanlah dia wean-off sendiri nanti tapi bila balik kampung aritu rasanya Aulia makin kritikal dok menggonggong botol susu 24-7, sampaikan bawah bibir dia dh naik bijik2 dek air liur yang dok meleleh je.. Botol tuh dh jadi soother untuk Aulia everytime dia nangis..

baby_bottle

Semalam, on the way balik umah lepas lunch singgah ANAKKU then cari solution untuk Aulia.. terjumpa la sipper cup.. lebih kurang cam gini la gayanya..

nuby

I'm opting for this type of sipper cup instead of this.. sebab Aulia baru nak training x guna botol. Dia dh biasa dok gigit2 rubber teats. Susah gak la sebab banyak kali dia merengek mintak susu.. "Yaya minum susu guna botol ni la, mama dh buat dalam ni." Dia still insist nak susu sebab dia nakkan botol susu dia huhuhu..

d700_1 

Malam tadi pun dia minum susu x banyak sebab xde botol. Susah hati la plak bila dia x nak minum susu sebab itu je sumber kalsium dia. Tau la budak besar ni picky eater kan? Xpe la.. pelan2 kayuh k. Dah namanya training, xkan la Aulia bleh tinggalkan botol susu yang dh dekat 3 tahun guna dalam masa sehari kan? Hopefully lepas ni Aulia minum susu banyak macam biasa balik k..

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: