RSS

Nama adik baby

Sampai hari ni x jumpa lagi nama sesuai untuk adik baby.. bukanlah x jumpa langsung, ada je 2-3 pilihan tapinya x betul2 ngam untuk adik baby. X ngam kt sini maksudnya bila panggil adik baby rasa cam nak tukar lagi.. x ngam la maksudnya tu kan hehehehe.. Adik baby pun dh pening agaknya, arini mama panggil nama lain, esok lain plak..

Pangkal nama untuk anak2 perempuan cadangnya sume Yasmeen ;p Me ingat masa sekolah dulu member me de 5 orang adik beradik perempuan, nama sume start dengan Intan.. Intan Farhana, Intan Fatihah, Intan pe lagi ntah.. bila call rumah (dulu2 hp x pakai lagi) tanya "Boleh cakap dengan Intan?" pastu nanti mak dia tanya "Intan mana satu ni?" hakhak.. agak2nya nanti Aulia ngan adik baby dh besar gitu gak kot.. sebab selalunya orang panggil dengan pangkal nama. Even masa member hubby tanya "Yasmeen mana?" muka me dh cam pelik.. pompuan mana plak ni? Lupa kata nama anak sendiri..

Masa bujang2 dulu konon kalo de anak pompuan sume nak bagi nama start dengan bunga.. cam nama anak Pahamin Rejab tuh. Chempaka Emalin, Rose Emily.. tapi bila dh de anak sendiri ni rasa rugi plak nama susah2.. bley gitu? Iye la.. even nama Yasmeen Aulia sekarang last2 panggil YAYA je.. rugi x? Kalo mamanya nk mengamuk baru jerit satu rumah YASMEEN AULIA!! Itu petanda Aulia nk kena marah la tu ekekekeke..

Then out of nowhere hubby bagi idea nama untuk adik baby Yasmeen *a*a.. nama yang common & simple. 2 suku kata je.. but seems perfect untuk adik baby. Me x pernah terfikir plak. Sebelum2 ni dok cari nama yang terbelit2 lidah nak sebut.. kononnya special la kan huhu.. camne hubby bleh terfikirkan nama tu? Nama girlfriend/crush lama kah sayang? huahuahua..

*a*a.. maksudnya kebahagiaan & rezeki tanpa kepayahan. Cantik kan maksudnya? Nama itu doa.. kalo setiap hari dipanggil dengan nama tu insyaAllah adik baby akan sentiasa murah rezeki & dikurniakan kebahagiaan sepanjang masa. Hmm.. kira finalize la nama tu yer yang? Kalo betul bila keluar nanti bukan 'pistol' (memang dh scan girl tapi kang kuasa Tuhan mana la tau kan?).. konfem la nama adik baby Yasmeen *a*a.. ;p Another 80 days to go.. doakan semuanya selamat yer..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

Jiey^Mien said...

*kalo tanak approve komen ni pun takpe.. :P*

Yasmeen Hana kan?

Coz my friend anak dia nama anak n maksud dia kebahagiaan & rezeki tanpa kepayahan gak..

Teka je nih..

Cantik nama tuh.. Simple.. N classy..

Intan @ mama ammar said...

salam m@y.. bila nak bersalin ni, ke dah? Anyways- goodluck ok!?

m@y said...

Jiey,
simple je nama tu kan?

Intan,
lom bersalin lagi..bln 11 ni..tq