RSS

Hari raya ke-2

Bertolak jam 3 pagi tadi.. sampai di Batu Pahat lebih kurang jam 10 pagi. Sedikit ralat di hati sebab me berkira-kira 4 hari di SP bermula dari 18-21hb.. 22hb baru traveling day then 23-26hb di Batu Pahat. Maybe ada miscommunication or miscalculation hari di pihak hubby. Agak emosional sket sepanjang hari ni..

Malam tadi mama tanya, "Kenapa nak balik awal2 pagi? Tunggu la esok dalam kol 9-10 pagi baru balik..Cuti kan panjang?" Me cuma senyum then cakap nanti bincang ngan hubby. Bila hubby bangun dalam kol 2 lebih tu bagi hint tanya "Nak balik jugak ke pagi ni? Tunggu la esok.." hubby x bagi respon. Bila keluar bilik nampak mama x tido lagi. "Balik jugak ke tengah malam ni? X tunggu esok?" me cuma angguk. Hati dh ada rasa syahdu. Masa tu perasaan dh torn between mom & hubby.. adoii, dengan pregnancy hormone yang menyumbang kepada perasaan emo yang berganda.

Air mata dh x berhenti meleleh. Sepanjang perjalanan dari rumah sampai lah ke tol Juru air mata x henti2 lagi berjurai.. mama nampak me menangis but knowing that anak dia dh jadi hak orang, mama x cakap pepe. Tempat isteri di sisi suami.. Hubby plak whether he's being ignorance or dia betul2 x perasan ada adegan 'hujan renyai' sepanjang jalan huhuhu..

Sampai sekarang still emo, air mata ni laju je. Terbayang muka mama masa tanya malam tadi.. xsampainya hati. Considering the fact that masa pantang nanti lama leh dok dengan mama & abah, pujuk gak la hati xyah nak berkira sgt. Haisy.. emo sgt la lately.

Tahun depan harus di rombak semula sistem balik raya.. malam raya kedua baru balik kampung lagi satu. Cam sekarang ni rasa kejap sangat balik raya + penat beraya x abis lagi.. Baru 4 tahun kahwin kan? Haruslah masih belajar give & take then de improvement in decision making..

Nanti2 la upload gambar raya pertama yer.. sekarang masih xde mood lagi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: