RSS

Pagi yang gelap..

..masih mendung. Di bangunkan dengan krem kaki yang maha sakit.. Allah je tau. Dh pakai stokin dh tu tapi still krem gak manjang. Dugaan masa mengandung.. tabahkan je la hati. Lucky that hubby ada tolong bengkokkan tapak kaki. Aduhaii, x pasal2 berjurai air mata di pagi hari..

Siap2 hantar hubby ngan Aulia ke nursery trus gerak ke skolah. Badan letih longlai teramat.. xley nak kata apa la kan time preggy nih. Kejap segar bugar pastu x sampai 5 minit dh lembik longlai nak angkat jari pun x larat. Lately seluruh tangan especially jari2 selalu sangat kebas. Pegang pepe benda pun kadang2 x rasa.. Carpal Tunnel Syndrome kah? Nak drive pegang stereng pun kadang just pegang je tapi x rasa pe.. haih.. ntah camne tetiba rasa mengantuk sangat2, maybe sbb badan x daya mata otomatik terpejam & terlayah.. Terbabas ke kiri jalan then langgar kon construction. Nasib baik la masa terlayah tu kaki x tekan minyak, nasib baik x masuk lane orang & nasib baik pagi hari jalan Kuantan-Pekan tu x banyak kete.. Alhamdulillah, Allah masih panjangkan umur.

SMS hubby gtau kata had minor accident then he replied with "Ok, take care k. I LOVE U.." Hati dh sedikit bernanah dengan 'ke-concern-an' yg ditunjukkan. Rasanya kalo eksiden besar orang call bgtau, maybe he'll replied with "Ok.. hope she'll be fine." Sungguh sadis.. oke, I know I'm being a drama queen here. But it's really annoying & heart breaking when he's being TOO COOL about everything especially about ME! Err, hello.. I'm your wife, your other half, your heart & soul.. REMEMBER?

Sampai sekolah 7.15am.. memang selalunya dh sampai skolah baru mekap sket2 sbb kalo mekap awal2 kt umah konfem bersememeh dengan peluh bagai dek menguruskan Aulia ke nursery. Lepas je punch in de plak mulut longkang yg tetiba bersuara.. "Aih, akak pun pernah mengandung gak dulu, beranak dh 5 orang dh tapi xde la nampak teruk sgt macam awak ni. Muda2 lagi mengandung dh lembik sgt.." Hati makin bernanah. Terpikir gak.. nak penampar ke nak ludah muka pompuan ni? Nasib baik otak masih mampu nak sabarkan hati.. "Alhamdulillah, untunglah Allah mudahkan akak masa mengandung. Ni bahagian saya.." senyum kelat yg memang x ikhlas then blah.

Lepas setel breakfast semua then tengok phone de SMS from hubby asking "Sayang ok x?". TERSENYUM. Well, that's more than enough to start again my day with a smile..

Pagi yang gelap, kini sudah terang..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

CaMaRPuTiH said...

for me.. u r very tough women. cumanyer i pun pernah rs di duga dgn lebih hebat but bila hubby very the very cool, air mata mula menitik. like u say... dgn sms yg simple je ble buat pagi yg gelap, kini sudah terang... its true... i'm faced it.

be tough ya!

m@y said...

CaMaRPuTiH,
hati isteri..lembut sgt dgn suami.cuma suami je yg kureng sensitif.. :)