RSS

Updates on Aulia

Jumaat lepas me mc, hubby balik dr KL Khamis malam tu then Jumaat petang de meeting plak kt Gombak. Dah jadik keje 2-3 kali ulang alik. Since me pun dh stay kt hotel sbb xde air hari Khamis tuh so esoknya cam mengeliat la sket nak gi keje.. dasar pemalas! Masa tu Aulia ok je.. hepi je dok menyanyi, melompat bagai bila papanya dh balik.

Jumaat pagi masa nk gi klinik tetiba Aulia muntah kt seat belakang pastu melalak la.. sampai klinik doc cakap baru nk start demam. Alahaii.. dh mula susah hati. Badan dia lak makin panas. Satu hape makanan pun dia xnk jamah, susu pun minum 2-3 teguk pastu dh xmo. Masa tunggu hubby sudah meeting 2-3 kali gak Aulia cirit birit.. kesiannya.. berkali2 dia tunjuk kt p*p*t dia sakit. "Yaya sakit shini.." Malamnya masa hubby bawak gi jalan2 The Curve badan dia memang dh panas sgt2 + lembik x nak jamah pepe langsung. Balik Kuantan dr KL malam tu gak, dalam kol 2.30 pagi gitu sampai umah bg dia ubat demam bagai.. alhamdulillah esoknya panas badan dia dh kurang tapi masih cirit.

Aduhaii.. berlalu hari Sabtu & Ahad camtu gak. Bila nampak dia resah gelisah, me tanya, "Yaya berak ke? Yaya sakit perut ke?" dia geleng kepala. Dia sendiri x rasa dia dh berak dlm diaper.  Makan pun xmau.. susu pun minum sbb ketagih puting je. Ada la dlm 2-3 teguk pastu dh xnk langsung. Maybe dia seriau pedih bontot kot everytime dia jamah makanan sume keluar. Malam tadi bila papa ajak tido, dia menggelisah je. Me berkali2 tanya apa yg x kena. Selalunya petah je dia bercerita tp malam tadi dia x jawab pepe. Bila me tengok diaper dia penuh dgn cirit. Kesiannya anak mama.. me tanya, "Nape yaya x cakap kt mama yaya berak? Bukannya mama marah" dia tengok je dgn muka sedih. Lepas basuh sume baru la dia lena tido kat papa..

Hari ni plak berkali2 me call skool tanyakan condition Aulia.. nanny cakap dia tido dr kol 8 pagi tadi sampai kol 12. Makan pun sikit je, susu pun x habis sebotol. Alahaii.. hati ibu mana yg x risau. Allah je tau. Gelisah menunggu jam bergerak ke 1.30.. Ya Allah, sembuhkanlah anakku. Lagi rela sakit tu berpindah kt me dr nak biar si kenit tuh menanggung..

IMG1052A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

Marsha~ said...

semoga aulia cepat sembuh.........

m@y said...

Marsha,
thanx..sedey bila tgk anak x aktif cam selalu ;(

Zhr Znl said...

Aulia, get well soon...