RSS

Minggu 36++

Badan & muka dh makin kembang semangkuk, hidung dh macam jambu air nk merekah, jalan dh macam humpty-dumpty-had-a-great-fall yg baru dicantumkan balik and pergerakan dh mcm sid the sloth yg super duper slow.. baru setapak melangkah dh rasa cam nk terburai segala isi perut. But still, hubby sees his wife as the sexiest woman in this whole wide world..asyik sengeh manjang! Auww, you are so sweet la sayang tapi agak scary sbb ala2 pervert hakhak!! Pepepun.. you are my strength and I love you so much for that..mmmuuuaaahhhh!!

At 36 weeks, me masih drive sendiri back & forth-100km per day to work, masih mendukung 12kg Aulia setiap hari hantar ke nursery, masih mengemas rumah setiap malam sblm tido akibat sepah yg dibuat Aulia, masih mengiron baju keje sendiri + hubby setiap hari, masih membuat laundry bila bakul baju kotor semakin penuh, masih memanjat kerusi untuk menyidai baju di ampaian bilik belakang, masih keluar bawak Aulia berjalan2 di mall kalo dia start wat perangai sbb boring & masih melayan kerenah hubby & Aulia yg kejap2 baik, kejap2 gaduh, kejap2 gelak, kejap2 melalak.. haisy, this time punya pregnancy I'm like a SUPERMOM! Doing everything on my own despite all the whining & everything..

I have to be proud of myself coz I'm doing everything by MYSELF without any help from maid, parents or in laws or sedara mara. Hopefully adik baby akan serajin & sekuat mama masa preggy ni k ;p

This time punya pregnancy dh xley nk mengada2 lembik nk melepet je manjang. Having si kenit-Aulia around adalah sgt2 mencabar emosi & minda. Baru balik keje nak rehat2, dia dh mintak nk makan itu ini.. baru nak terlelap duduk kt sofa, "Mama..yaya beyak." Arghh, mau je mengamuk terbalik rumah.. tapi dh namanya mama, tanggungjawab lah kan. Orang lain beranak, ko pun nak beranak kan? Hah.. inilah masanya nak tengok kebolehan menjaga anak huhu..

Preggy kali ni gak hubby kerap sgt outstation.. haruslah ditinggal2kan selalu. Kalo ikutkan hati everytime hubby gtau kena g outstation mau je baling segala apa yg ada kt tangan, konon2 mcm drama gaduh2 laki bini dlm TV la sbb nk expresskan tak puas hati. "Haku dh sarat nak tunggu meletup pun lagi mau tinggal2.." huhuhu.. tapi x sampai hati. Dalam hati dh redha, hubby gi sbb keje dia. Rasanya kalo boleh, dia pun xmo berjauhan tapi dh tanggungjawab dia cari nafkah untuk anak bini. Selagi termampu me gagahkan diri uruskan segala apa yg perlu.

Dengan adik baby pun dh selalu pesan masa sembang2, usap dia.. "Kalo baby dh ready nk keluar, x payah tunggu papa balik. Nanti insyaAllah jumpa jugak dgn papa. Yang penting baby selamat.." Kalo ikutkan hati memang la kalo boleh nk hubby ada di sisi setiap masa melahirkan lagi sorang buah hati dia tapi kalo Allah dh tetapkan takdir, kena la terima. Kun fa ya kun.. bila AKU kata jadi, maka jadilah.. ;p

InsyaAllah, doakan semuanya selamat k..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

Mama Qaseh said...

insyaallah sumenye akan selamat..

May ko bersalin kt kuantan gak ke?? then br balik SP?

The Queen Bee said...

hope everything will be ok, insyaAllah selamat. Nanti baby kuar pun strong cam mummy dia. tough lady!

m@y said...

apash,
insyaAllah cadang nk bersalin kt Kuantan then baru balik pantang SP..

hanis,
thanx..hope u'll have smooth pregnancy journey.. ;p