RSS

2 hari

Hubsy kena outstation utk 2 hari dan selama 2 hari itu la me semput menguruskan anak2 sendiri. Sangat letih melayan peel anak yg berbeza oke! Selalu pun mmg me yg uruskan anak2 sendiri dari pagi bawak ke malam.. dari celik mata sampailah tido sbb hubsy gi keje kol 6 pagi balik kol 8 malam. Sampai dh muak Aulia balik2 skool je tgk muka singa mama huhuhu.. tapi kalo masa hubsy ada lepas balik keje, dia ley tolong tengok2kan anak2 masa me menikmati mandi. 2 hari me x dapat menikmati mandi. Xley nk berlama2 dlm bilik air nk scrub badan, belek2 muka bagai sbb Hana dok terkuek2 pastu Aulia x henti2 ketuk pintu sambil jerit "Mama.. baby nangis!"

Sejak hubsy keje office-based ni selalu sgt outstation, tinggal anak bini. Kejap course la, meeting la.. kadang tuh rasa terbakar je hati. Baru je nk panas bontot dok kt umah dh nk kena travel lagi. Me la yg kena dok umah, gi keje awal2 pagi subuh2 sapi'e then balik umah penat2 kena melayan anak2 sampaikan xde masa utk diri sendiri, terkejar2 ke depan-ke dapur buat segala keje2 umah, basuh baju, sidai baju, lipat baju, iron baju keje, basuh pinggan mangkuk, prepare bag nursery utk dedua budak tuh, pam susu and the list goes on.. Sape kata full time housewife dok relax je kt umah? SAHM lagiiiiiii byk keje & xde masa nk rest dr FTWM tau.. Kalo keje at least masa rehat ley gak rehat tapi kalo keje kt umah xde masa rehat oke.. Salute to all SAHM! Series kadang tuh kalo ikut hati, masa hubsy balik travel rasa nk marah je manjang nk expresskan betapa penatnya diri kena uruskan semua mende sendiri.

Jeles je bila baca blog, hubby org lain tolong itu ini kt umah.. tapi hubsy sampai umah pun dh kol 8 malam nk tolong watpe? X kan la sekerat hari me kt umah nk tunggu tengok je baju berlonggok x berlipat, baju kotor berbakul2 x berbasuh, pinggan mangkuk bersepah dlm sinki, rumah bersepah mcm tongkang pecah yada..yada..yada.. semata2 nk tunggu hubsy tolong buat. Owh.. bg OCD mom cam me adalah sgt hazab tgk rumah dlm keadaan camtu uhuk..uhuk.. nasib la.. Rasa sume mende x puas hati.. tapi bila tengokkan keadaan ini..

PIC076

.. dan ini..

PIC078

I'm willing to compromise. Biarpun mama sorang yg x menang tangan menguruskan rumahtangga tapi mama lebih suka papa spend quality time utk father-daughter bonding. Hati mama yg berapi, marah2 bagai terus sejuk bila tengokkan Aulia dapat spend time manja2 dgn papa camni. Biarpun papa cuma de few hours per day utk spend dgn Aulia tp yg paling penting quality.. kan Hana?

PIC098

"Hmmphh.. Hana setuju!"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: