RSS

Series of unfortunate event

Woke up at 3 a.m since Hana xley tido due to blocked nose. Bila nk nenen x ley nafas pastu dia start mengamuk sbb xley ngempeng, end up mama kena bangun sekali sapukan minyak then clear kan hidung dia. Baru nk tido balik dia ngamuk lagi.. berak la plak pagi2 buta neh adoii la. Lepas siap salin pampers Hana tersengih2 sampai muncung2 mulut ajak sembang.. owh, Hana bleh x kita sembang lepas mama balik keje tengahari nanti? Letak Hana dalam buai, dekat kol 4.30 pagi baru dia tertido balik itupun lepas 18 kali menguap!! Ini satu penderaan!! Hubs gerak kol 5.30, aduss.. rasa cam baru 5 minit lelapkan mata..

Sampai sekolah budget hari ni kelas ada gap sejam lepas PJ sebelum next class, bleh la cover tido jap. Sekali ada pemantau PK buat spot check datang mengejut!! GB pun terkedu tgk rombongan JPN datang. Banzaii.. korang xde hari lain ke nk datang? Tetiba nk wat seprais plak uhuk..uhuk.. Bila dh ada pemantau konfem la kena korek balik sume documentation kan? Nak tengok itu, nak tengok ini, komen itu, komen ini.. bla..bla..bla.. dekat kol 12 gak baru abis. Ingatkan dh setel, dah rombongan JPN nk wat meeting lak ngan cikgu2 PK. Warghhh.. ngantuk + kebulur nk mampos = hangin! Masa meeting lak owner nursery SMS kata Aulia demam, badan panas sgt. Nasib baik me sentiasa prepare ubat demam ngan batuk kat beg nursery Aulia. Hati x tenang je teringat anak2..

Lepas abis meeting kol 1.30, zass ke kantin. Pedih gila perut macam ada kapal korek dok kruk kruk kt dalam perut masa tuh. Tengok2 sume lauk dh abis uwaaaaaaa!! Rasa nk menitik air mata. Amik gak nasik yg dh tinggal kerak2 pastu suh makcik kantin goreng telur, makan ngan kuah sambal sob..sob.. Lepas makan budget nk balik pastu teringat petang ni ada gotong-royong keceriaan kelas & stesen. Lepas semayang zuhur sume stay back gak sampai kol 3.30. At least tunjuk muka kan? Kalo tahun lepas bley la nk excuse x larat sbb preggie. Kalo excuse kata ada anak kecik, org lain pun ada anak so alasan x valid.

Sampai umah gi amik anak2 dulu kt nursery. Ikutkan badan yg x berdaya ni nk je biarkan derang kt skool, balik umah nap jap kol 6 petang kang baru amik tapi x sampai hati.. sayu je hati kalo balik umah x dengar suara anak2, tambah2 Aulia demam. Konfem sunyi sepi pastu x senang duduk. Masa nk bawak balik Aulia ngan Hana masuk umah tetiba plak ujan lebat giler! Dengan Aulia yg terhegeh2 nk turun kete sendiri, pakai payung pun x guna. Sudahnya dek kerana nk melindung anak2 dr hujan, mamanya basah kuyup.

Hana kalo dh nampak mama balik keje memang x sudah2 dok senyum2 mintak nenen. Sejuk je hati. Tapi bila dh lama sgt dia senyum2 tapi mama x layan dok wat mende lain mula la dia plak mengamuk huhuhu.. Breast dh bengkak gila sbb lama sgt x pam. Dah menggigil badan tahan sakit. Hana dh start pitching suara dia pastu me lak terhegeh2 dok pasang pam nk tandem pumping. Masa kalut2 sebelah bg Hana nenen, sebelah lagi nk pam tetiba dengar bunyi pelik.. susu masuk tubing la plak.. damn!!! Dah kena gi jemur tube tu.

Masa g dapur tu nampak plak baju berlonggok dalam bilik belakang + baju kotor me + hubby + aulia + hana dh penuh bakul, x sempat2 lagi nk basuh & lipat. Adoii la.. serabut!!. Rasa krem je pale otak masa tuh. Lepas mandi, mayang Asar sume kutip baju2 kotor nk basuh. Aulia plak dr balik nursery tadi x abis2 merengek. Stended la budak demam kan, asyik nk bunyi je.. adoii lagi.. Rasa nk pengsan je sekarang ni tapi.. kalo pengsan kang sape nk tengok budak2 ni? Kena tunggu hubby balik la baru ley pengsan uhuk.. uhuk..

Penat oke!! Bukan badan je, mental + emosi sume penat.. Dah la makan betul2 alas perut je hari ni.. Series emo giler harini and the best part is hubby TERTINGGAL PHONE KT UMAH!! At least kalo dia bwk fon leh gak msg2 xpun call  nk mengadu mcm2. Sekarang baru kol 6.40, nk tunggu hubby balik kol 8 kang. Nak mengadu, nak ajak gi makan western (series kebulur!), nak pengsan (hubby ada ley tgk Hana & layan Aulia merengek), nak manja2.. NAK HUBBY!!! B..ny letih..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: