RSS

Aulia admitted

Sekarang nih me bersiaran dr Kuantan Specialist. Aulia start demam Rabu lepas. Ingat demam besa2 je.. selalunya lepas 2-3 jam makan ubat dia dh ok, ley lompat2. Tapi kali ni lain plak, bukan setakat ubat makan, ubat masuk bontot, sponging bagai sume x jalan.. temperature dia plak dh sampai 40.3 degree!! Risaunya hati jangan cakap la.. ikutkan hati awal2 lagi nk bawak Aulia gi spital tapi hubby suh monitor dulu. Sebabnya badan dia kejap panas gila2 pastu kebah. Kesian la plak bila masuk spital kang dh sah2 kena drip. Jenuh la me ngan hubby dok memaksa dia minum air banyak, sudahnya muntah lagi banyak dari minum.. aduhaii anak, kalo la kamu tau perasaan mama yg berkecamuk risaukan kamu setiap detik tu..

Start dr Rabu malam tuh memang tido x pernah nyenyak sbb risaukan takut suhu badan dia tinggi sangat, takut tarik la plak. Kejap2 terkejut, terjaga then sponging dia nk bagi suhu turun. Sampaikan hari Khamis tu amik cuti sebab risau nk hantar dia kt nursery. Biar la time2 sakit gini mama ada di sisi. Letih jangan cakap la.. dengan nk monitor Aulia nya pastu dengan Hana yg nk ngempeng. Anak2 punya pasal apa saja mama sanggup korbankan.. biar pun badan nih rasa melayang je. Tapi Alhamdulillah.. biarpun x cukup tido, mama masih ada tenaga sampai sekarang.

Sedey je sbb hubby kena gi offshore hari ni. Jaga anak kt spital sorang2.. nasib baik la hospital swasta so layanan tu tiptop la. So hubby, please make sure if you ever want to change your job or whatsoever consider about the medical benefit 1st oke?! Consider about ME-your wife, yg kena jaga anak kt spital sorang2 dulu sblm buat keputusan apapun. Everytime nurse berbeza masuk amik temp Aulia sume tanya "Akak jaga sorang ke? Dua2 ni? Larat ke? X letih ke? Boleh ke jaga sorang2? Kuatnya akak.." huhuhu kalo bleh see thru derang bleh nampak betapa fragilenya me tika & saat ni. Dgn hubby xde di sisi, mak bapak/adik beradik xde kt sini, memang betul2 berdikari. Luluhnya hati bila tengok Aulia tersedu menangis bila Paed amik darah. Aulia betul2 lembik sampaikan dia x larat nk menangis, dia cuma nangis tersedu keluar air mata je. Boleh bayang x hati seorang ibu bila tengok anaknya camtu? Kalo boleh ditukar ganti, biarlah mama je yg ada kt tempat Aulia.. 10x kesakitan mama bleh tanggung dari tengokkan keadaan anak mama camni.. sob..sob..

Bila dh sorang2 camni, mama kena kuat utk anak2. Biarpun rasa nk nangis je bila tengok Aulia lembik semacam. Kang kalo mama nangis, Aulia nangis dengan Hana pun join skali nangis hakhak!! Masa Paed amik darah Aulia dia tanya "Mamanya bleh tengok ke? Mamanya x nangis ke?" huhuhu.. kang haku nangis kang korang nk pujuk ke? Paed cakap based on blood report de 2 possibilities samada Aulia de infection dalam otak atau infection dlm darah. Esok baru tau result lepas thorough check-up. Kepada mommies & kengkawan sume, tolong doakan Aulia yer.. :(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 say what?:

nikki said...

get well soon aulia...aunty pon sedey tau bile aulia sakit camni...insyaAllah aulia strong gurl.

Marsha~ said...

InsyaAllah aulia tak ape.. kami doakan aulia cepat sembuh.. jgn risau sgt ye...

ApasH said...

get well soon aulia. mamanye pon keep strong okei..U r a supermama!!..

Kalo dekat sure aku dh gi jenguk ko...

Jiey^Mien said...

Siyannya Aulia..
May, mothers are so unlimited..
And we definitely have to be strong for our kids..
Like what you're doing at the moment..
Aulia, cepat baik nak..
Siyan mommy..

Yana said...

siannye si kenit nih..InsyaAllah takde pepe tu...cpt2 sihat oke!

Zuhaini said...

get well soon aulia... siannya la hai...

lin muhamad said...

baru aku dpt blogwalking arini..
aulia admitted? get well soon k.jgn risau ye may...

lin muhamad last post..#cameron highlands+lecture+checkup+toys+love-bite+ikea+hutang

m@y said...

Thanx for the DOA aunties.. :)