RSS

Admitted on 20-01-2011

Baru je Isnin lepas wat entry psl lom bersedia kan? Satu hape pun lom packing.. be it beg baju mama or baju baby adik huhuhu. Barang2 mostly dlm kotak2 dlm stor, sgt malas nak mengemas sbb nak kena punggah bagai adoii la.. sgt malas! Baby adik jgn malas cam mama tau ;p

Pagi Rabu cinta hati ada meeting kt Kerteh tp bertolak masa gi keje pagi kol 7 la.. xpe la. Selasa tu sepanjang hari dh rasa baby adik kurang sgt gerak.. cinta hati pujuk cakap maybe ruang dh makin sempit kot sbb baby adik dh makin besar. Tetiba pagi Rabu tu rasa baby adik asyik mengeras je. Nak kata ada ‘buat apa2’ yg bley trigger contraction xde la plak hehehe.. so abaikan je la. Hujung2 pregnancy biasa la kan.. monitor je. Start tengahari dh start rasa mild contraction. Haiisy.. pinggang pun dh ala2 sakit. Xley jadi ni.. memula 40 mins apart, pastu dh 30 mins.. haih, makin lama makin kerap lak ni. Balik umah rest dulu baring2 luruskan badan, Alhamdulillah.. contraction makin kurang.

Setel2 sume amik anak, buat rutin harian cam besa sambil tunggu cinta hati balik. Start kol 8 malam contraction dtg balik, makin kerap.. adoii la dengan Hananya mengantuk x tido petang, merengek menjerit2 gaduh dengan Yaya yg langsung xnak mengalah. Last2 dedua saya ajak naik atas tido. Puas la nak bg tido sbb awal lg kan. Terjerit terpekik dlm bilik tido tu huhuhu.. Cinta hati sampai umah pun dh lebih kurang kol 10. Pastu tunggu lak SIL dtg tolong jagakan Yaya ngan Hana kt umah. Derang x biasa dtg + sesat barat bagai ada la dlm kol 11.30 malam baru sampai. Last2 kol 12 tengah malam baru gerak gi KJMC.. midwife tanya nape x dtg masa contraction kuat kol 8 tadi? Huhuhu.. abis anak2 saya nak campak mana? Pepepun thanx to kawan2 yg ramai amik tau & amik berat nk tolong in case of emergency.. thanx a lot to K.Emy, Sharina, Nikki yg volunteer nak jagakan mek2 kenit tuh. Alhamdulillah saya masih mampu bertahan sakit demi anak2..

Masa midwife tanya nak admit ke x, awal2 lagi cinta hati xnak bagi hakhak! Ingatkan anak2 je xley pisah, bapaknya pun lagi manja xnak pisah bluweekkk!! Tapi apakan daya kena monitor then kena jab matangkan paru2 baby + antibiotik. Sakit nak mampos oke Dexa jab tu.. pekat sgt!! 1st dose malam tu saya nangis sebab bontot rasa cam rebeh separuh dek penangan ubat pekat tu. Bukan x biasa kena jab tu sebab masa Yaya ngan Hana pun dpt jab tu gak. Korang adik beradik ni sepesen je kan? X sabar2 nak jenguk dunia.. Yaya dulu 37 minggu, Hana 36 minggu.. ni baby adik nak wat rekod 34 minggu plak? Sabar2 la baby.. kita tunggu la sampai 38 minggu k. At least besar la sket baby adik keluar dr kakak2 dulu x sampai 2.5kg.. haluih tett ja org Kedah ckp.

Lepas masuk wad sume ingatkan cinta hati nak balik jenguk anak2 kt umah, alih2 dia pun mengimpit teman tido kt sebelah.. suweet la awak ni tau! Hakhak.. sape ckp anak berderet xley nak mesra2 manja2? Subuh tu baru dia balik itu pun sbb masa call SIL ckp Hana dh merengek.. ye la, celik mata mama/papa xde. Konfem dia pelik kena tinggal. Kakak xde hal.. acik2 dia ada lg dia suka sbb ada org melayan. So sepanjang hari cuti Thaipusam semalam diraikan dgn duduk di wad. Boringnya jgn cakap la.. asyik tido..tido.. tido.. rasa cm dh sembab sgt muka. Petangnya dh ley discharge.. Alhamdulillah, happy sgt balik tgk muka anak2.. biarpun lepas tu dh start letih lesu badan. Biarlah.. asalkan yang tersayang ada di sisi. Itu lah ubat yg paling mujarab untuk segala kesakitan kan?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: