RSS

Menghitung hari

Hari ni sekolah dah start cuti seminggu utk raya cina.. sgt la best sbb pagi2 x yah nak terpekik terlolong kalut mengejar masa menyiapkan anak2 ke taska bagai. Bley siapkan derang dgn own sweet time.. Saya masih kena hantar anak2 ke taska sbb hari ni de appointment dgn gynae kt KJMC. Since discharge aritu lom jumpa pun lg. Today will be the best time untuk mengadu domba segala huhuhu.. Hanya gynae la orang yg paling memahami sakit perit ibu mengandung ni.. Approaching my 36 weeks, badan tersangat la lesu. Belum lagi di tambah dengan lenguh + krem + sakit menyucuk segala bagai.. Alaa.. orang lain beranak sampai 7-8 orang xde pun asyik mengeluh cam saya. Rasanya pahala mengandung pun dh x banyak mana.. asyik mengeluh je kejenya. ;p

Gynae offer nk bagi MC suh saya bedrest sampai la hari due masuk OT. Huh, cam x caye je kalo saya nak di suruh bedrest dengan askar 2 org yg ada kt rumah tu? X payah la doc.. wat membazir mc je. Last resort doc suggest utk masuk OT awal dr tarikh sebelum ni bila tengokkan condition saya yg nak berjalan bawak perut pun dh x berdaya, bergerak sket pun mcm nak tercabut urat .. Bila? Seprais!! Biarlah saya, cinta hati & saudara terdekat dulu yg tau. InsyaAllah.. selamat ahli keluarga baru kami menjenguk dunia akan kami khabarkan ;p

pipilabuh

2-3 malam ni saya asyik terjaga bila mimpi dukung baby boy pipi labuh.. kiut sgt! Maybe deep down saya masih teringin nak kan baby boy walopun terang2 bila setiap kali scan memang nampak girl nye ;p Maybe bukan rezeki saya untuk dapat boy kot.. pernah terbaca satu blog yg anak2 dia sume boy, dia teringin sgt dpt girl tapi dia dh xley nak pregnant lagi. “Mungkin saya di takdirkan x dapat girl sbb Allah tau saya x mampu nak didik & besarkan anak perempuan.. Besar tanggungjawab mendidik anak2 perempuan ni..” Camtu jugak la keadaan saya kot. Mungkin Allah takdirkan saya  x dapat baby boy sbb Allah tau setakat mana kemampuan saya.. dengan 2 org girl ni pun saya dh stress terpekik terlolong dlm rumah, inikan pulak kalo ada boy yg lagi lasak. Bohonglah kalo saya x teringin nak ada boy lepas dapat 2 org girl ni. Rasanya Allah lebih tau setakat mana kemampuan saya.. ada hikmahnya segala ketentuan yg Allah dh tetapkan untuk saya & suami. Pepepun, syukur Alhamdulillah saya merasa gak nikmat jadi seorang ibu.

Tak sabar rasanya menghitung hari menunggu nak jumpa orang baru ;p Rasa cam lambat sgt masa berlalu. Dah la minggu ni banyak cuti.. sebelum ni cadangnya cuti 4 hari raya cina ni nak balik Johor tapi doc dh x bagi travel jauh2 bila tengokkan condition saya yg dh teruk. Adoii la.. sangapnya nk mengabiskan masa cuti kt rumah. Haruslah berperang dengan askar2 kenit ni je. Kan best kalo bley gi holiday makan angin kt mana2.. rehatkan diri sebelum lalui phase menyakitkan masuk OT, recovery & berpantang.. Sebanyak mana saya x sabar nk jumpa baby adik, sebanyak itu jugak la saya ngilu bila teringat balik nak masuk OT, bius tulang belakang, proses ceaser, hari pertama-kedua masa luka baru nk baik, peritnya nak bangun.. bla..bla.. bla.. sbb itu lah saya x nak mc lama2 kt rumah sorang2 sbb saya xnak terpikirkan segala kesakitan yg saya bakal alami. Syuh.. syuh.. go away bad memories.. sekarang saya cuma perlu fikirkan wajah baby yg mulus.. doakan segalanya di permudahkan & selamat ye ;p

bw

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

Raji berkata said...

wahhh bestnyer baca ^^
agknyer cmnih lah bler dh nk ad baby nnti eh
thx for sharing =P