RSS

Check-up @ 33weeks

Sabtu ni supposed ada appointment ngan gynae. Alang2 nak amik MC hari ni baiklah trus gi wat check up kt KJMC. Lagipun hari ni orang x ramai kalo nak dibandingkan dgn ari Sabtu. Jumpa doc Fatimah then mengadu macam2 huhuhu.. dia suruh sabar je la sbb back pain, CTS & cramp tu sume memang stended la di hujung kehamilan. I’m tired of being pregnant but I know deep down I’ll miss this moment the most ;p

fat

Alhamdulillah dh booking OT & bilik sume utk mid February. Excited sgt rasa & berdebar2 nak jumpa baby adik huhuhu.. Kali ni insyaAllah cinta hati dpt masuk OT skali.. dapatlah pengalaman tengok dengan mata kepala sendiri cane bini dia nak beranakkan zuriat penyambung keturunan dia. Jangan pengsan sudah ye yang.. Yang x berapa bestnya Doc ckp nanti masa operate dia tgk dulu, sbb dah 3 kali ceaser takut pundi kencing, usus melekat kat rahim.. kalo teruk kena IKAT lah.. uwaaaaa.. kalo bley xmo la kena ikat lagi. Doa sgt2 mintak2 sume ok so that bley la ada baby lagi lepas 4-5 tahun nanti. Memang lah skrg ni nak menjaga 2 beradik ni pun separuh nyawa nak pengsan tapi lepas baby adik ni keluar kang bila dia dh masuk Tadika teringin baby lagi cane? Paling kurang anak 4 pun ok pe? Jauhnya pikir kan? Baby adik ni pun belum keluar dh nak tambah lagi heheheh..

IMAG0222

So far bila wat check up bley kata condition sume tip top.. hari ni amik darah, test HB pun result dalam range ok-12.8. Baby adik membesar dengan jayanya. To date berat dh nak dekat 2kg.. Doc Fatimah ni memang recommended la kalo ada sape2 yg nak beranak kt KJMC. Even dia punya consultation fees pun sgt berpatutan. Terkejut gak masa bayar td x sampai rm100.. kalo kt KSH dulu skali check up je d rm150. Blom masuk ubat yg dia bg lagi.. tapi masa tu company hubby cover so belasah je la..

IMAG0219

X sabar menghitung hari.. semoga semuanya selamat hendaknya ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

A N A K - A N A K K U said...

amin,hope semuanyer berjalan dgn baik...huhhuhu tol tue mase preggy lah saat y paling kiter rindukan nnt...heheheh

Puan ApasH said...

bila jadi panel hospital mmg fees dia up skit dari biasa..

Kalau mid february tinggal sebulan je la lagi..

bestnya cesarean pon hubby boleh tengok..