RSS

Cerita hujung tahun

Banyak sgt mende yg nak di ceritakan sebenarnya tapi x tau nak mula dari mana.. nak kata xde masa, x jugak. More to malas sebenarnya huhuhu.. mood nak berblog pun dah ke laut..

Malam celebrate besday Yaya kt Secret Recipe tu, lepas makan2 sume Tokbabah call cakap dh sampai kt tol Subang. Cian kt tokmama ngan tokbabah datang semata2 nak tolong unpack barang2 yg pindah aritu sbb saya dh sarat. Kalo harap nak unpack sendiri alamatnya lepas pantang bulan 6 nanti je la huhuhu.. dasar pemalas! Bagus gak derang datang sementara nak biasakan diri dengan environment baru ni.. xde la terasa asing sgt. Yaya ngan Hana lagi la super duper happy sbb ada orang nak melayan mengada-ngada.. Pantang marah sket mula la nyeeeee.. nyeeee.. menangis merebeh-rebeh. Bukan setakat Yaya je, Hana pun dh pandai tau! Bila marah dia notti nk panjat tangga je mula la cari tokmama xpun tokbabah nak mintak simpati ;p

IMAG0112

Esoknya tinggalkan 2 beradik tu kt umah then terus dengan misi pencarian taska. Lepas lapor diri kt skolah baru terus gi round area SS3 & SS5. Malas nak gi jauh2 sbb memang dh aim nak cari taska yg on the way gi skolah. Xde la pagi2 kalut sgt.. Alhamdulillah, memang rezeki mek berdua tu nak dpt tempat elok.. taska tu baru 2 tahun bukak, budak2 pun x ramai lagi-baru ada dlm 17 org gitu. Suka sgt sbb Hana kan clingy.. sementara dia nak biasakan diri takut kang x terlayan.. cian anak manja mama sorang tu. Dah la sebulan lebih ni dok berkepit dengan mama je.

Lepas setel amik borang kt taska & discuss payment sume terus ke KJMC sbb de appintment dengan Gynae baru - Doc. Fatimah Najla. Suka sgt sbb dia mmg friendly, dia tanya & explain apa yg perlu tau. Saya dh risau sbb previous gynae ckp by 30weeks kena repeat MGTT huhuhu.. Bila doc Fatimah tgk previous record sume dia ckp x perlu sbb family saya xde history diabetes, yaya ngan hana pun lahir x sampai 3kg, berat baby pun ok & berat saya pun x naik banyak.. waaaa, statement ini adalah sgt syiokk!! Kiranya doc ni xkan suruh wat any test yg x perlu. Ye la.. kalo mek berdua dulu company papa cover, this time around kena bayar sendiri hehehe.. InsyaAllah kalo xde pepe aral, dh plan ngan hubby nak bersalin kt sini je since dh jumpa gynae perempuan Islam ;p Murah rezeki adik kecik dalam perut mama ni.. xyah susah2 nak gi jauh2 cari spital skali jumpa yg x sampai 10 minit dr rumah. Alhamdulillah.. Allah permudahkan segala urusan.

IMAG0116

IMAG0126

IMAG0128

IMAG0130a

IMAG0136

Birthday saya tahun ni sgt special sbb mama & abah ada celebrate sekali. Selalunya wish dr kejauhan je huhuhu.. celebrate dlm rumah baru je. Abah buat BBQ, mama buat nasi planta.. menu superb!! Walopun xde celebration yg grand2 tapi terasa beranjaknya usia saya setahun lagi tahun ini penuh makna sbb insan2 tersayang ada di sisi..

Last week dh start meeting kt skolah, meeting pengurusan la, meeting kokurikulum la, HEM la.. bley kata tetiap hari ada meeting. Nasib la hari Jumaat & Sabtu dpt cuti.. Last week try antar anak-anak ke nursery baru 2 hari.. Yaya happy je sbb dia mmg dh boring sgt dok umah. Tunggu masa je nak keluar rumah dpt environment baru & friend baru. Hana je la yg emo sket, balik umah mata bengkak, mesti melalak meraung sekuat hati sbb x biasa lagi. Alahaii ciannya anak manja mama sorang ni. Ni rupa adik masa hantar ke taska hari ke-2.. kakak tolong pujuk..

IMAG0113

IMAG0114

X pe la adik, nanti lama2 ok la.. mama yang nak meleleh air mata masa nak hantar 2 beradik ni ke taska huhuhu.. mama yg emo lebey ;p Sedey ok sbb adik biasanya bangun pagi2 ceria je tapi bila anta gi skool dia emo camni aduhaii..

Maka berakhirlah tahun 2010 dengan macam2 cerita baru untuk kami anak beranak.. semoga tahun 2011 memberikan lebih banyak kegembiraan buat kami sekeluarga ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: