RSS

Bersedia?

Series saya masih belum bersedia fizikal & mental untuk terima kehadiran baby adik ni ;p Terlupa sekarang sudah masuk fasa ibu hamil yg sedang sarat.. bakal mencecah 34 minggu.. breath in.. breath out.. fuh.. fuh..

baby_items

Baju2 baby masih belum dibasuh, bag mama & baby untuk bawak gi spital pun ntah kt mana2 dalam stor.. satu hape pun x siap lg. Orang lain 7 bulan dh ready beg kt bonet kereta tp saya? Kalo terberanak awal nih mau kelam kabut huhuhu.. Cinta hati ajak shopping barang2 baby last week tp rasa macam most barang dh ada tp bila tgk balik check list.. uuishhh, banyak kena beli ni!

Nesting mode masih blom kick in la.. asyik nak berjalan je kejenya. Bila masa nak mengemas? Kalo hari2 biasa, balik keje dh letih.. tunggu weekend je la jawabnya nak punggah barang dlm bilik stor. Tengok mana yg ada tu dh xyah nak beli lg..

Melayan mek 2 beradik ni kadang2 buat saya lupa baby adik dh xsampai sebulan nak jenguk dunia.. Saya masih belum bersedia utk terima kenyataan saya bakal jadi ibu beranak 3. Risau camane saya nak melayan karenah Hana yg masih x puas bermanja.. Aulia yg dh 5 tahun pun masih mengada2, inikan pulak Hana yg masih x faham apa. Kesian si bulat mama x puas bermanja..  Semoga mama mampu jadi mama yg baik utk anak2 mama..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

syah said...

saya ingat, saya sorang je risau macam mana nak melayan anak sorang lagi bila dia dah ada adik nanti... rupa2nya orang lain pun sama...
mesti berdebar2 gile nak dekat bersalin dah kan?

m@y said...

rasanya sume yg dh bergelar mak org rasa gitu kot..berdebar ada, x sabar pun ada huhuhu..