RSS

Minggu ini

Minggu ni sgt meletihkan tp rasa berbaloi. Hari Khamis admitted, dpt MC hari Jumaat. Sabtunya ada ganti sekolah plak untuk cuti raya cina nanti. Nasib baik budak pun x ramai dtg so dapat la siapkan rancangan mengajar untuk hari yg x datang tu. Hari Ahad cadangnya nak bangun lambat tapi cinta hati awal2 lagi dh angkut anak2 bangun nak bawak keluar berjalan. Haiissyy.. inilah konflik antara saya dengan cinta hati yg susah nak resolve sampai bila2. Dia jenis yg x akan tido balik lepas Subuh so otomatik anak2 pun jad early riser, sedangkan saya ternanti2 weekend sbb nak bangun lambat!

Lepas setel mandi siapkan anak2 sume trus gi breakfast then bila nk gerak tgk awal sgt lagi.. ajak cinta hati gi tengok barang2 baby. Cian baby adik ni.. sampai skrg lom prepare pepe barang2 baru utk dia huhuhu.. Even nama baby adik pun masih lom fikir. Xpe la.. nanti baby adik dh keluar maybe bila tengok muka terus dapat ilham nak namakan dia ;p Cinta hati suggest gi OU tp rasa nak gi tempat lain sbb barang2 baby tu kalo ada baru beli, kalo xde nanti cari tempat lain hehehe.. Ajak cinta hati ke sini..

images

Caye x saya x pernah jejak kaki ke sini lagi? IKEA ngan The Curve dh sampai.. haruslah nak panjangkan langkah ke sini. Baru masuk parking kete tetiba cinta hati dpt call.. Atuk baru je hembus nafas terakhir.. Innalillah.. terus gi bayar parking gerak balik rumah. Kemas2 baju ngan bakul susu anak2 then terus gerak balik kampung cinta hati dgn SIL. Nasib baik la ada SIL yg rajin melayan Yaya ngan Hana.. kalo cara saya sorang nak melayan mek kenit berdua ni sepanjang perjalanan, alamatnya pengsan la. Nak duduk pun x selesa sekarang sbb baby adik mcm dh tersangkut kt celah kangkang. Kalo nak bergerak dh ala2 Sid the Sloth.. teramat la slownye sbb tahan sakit. Bila travel jauh2 di hujung pregnancy ni lagi la terasa double triple penatnya dari biasa.

Sampai kampung ngam2 orang ramai baru nak sembahyangkan jenazah. Sempat la cinta hati tengok atuk kesayangan buat kali terakhir. Saya x sempat tengok sbb masuk je rumah, Hana muntah atas baju sampaikan dh masam bau muntah dia haih.. Hari Isnin, amik cuti. X patut sgt rasanya nak balik Ahad malam tu walopun rasa serba salah sebab baru sgt mc hari Jumaat tu. Consider gak orang yg kena relief kelas.. dh la baru kan? Tapi dah namapun ada kematian kan.. bukannya kita rancang. Alhamdulillah, gi skolah hari ni sume pun paham.

Sampai rumah semalam pun dh maghrib. Sume dh letih pastu mula la nak cranky.. adoii la. Tengah2 malam plak Hana tetiba bangun bersembang.. la.. meracau rupanya budak ni, badan pun dh panas sgt. Siangnya memang dia dh start batuk + selsema tapi x demam lagi. Jelom2 kepala dia pastu bagi minum ubat dengan susu, bila batuk terus bluweeeerrrrkkkhhhh.. muntah-masam satu bilik! Adoi la.. Hana ni memang xley nak elak kalo dia demam konfem pakej dengan batuk, muntah bagai. Bley bayang x penat travel x habis lagi dh tambah penat x tido malam jaga anak demam.. rasa cam lembik longlai je. Nak amik cuti, memang x la kan.. kol 3.30 pagi baru Hana nak tido. Rasa cam baru sgt lelap tetiba hubby dh gerak cakap dh kol 6.45 uwaaaa.. nak tido lagi!

Sekarang ni perut memang asyik mengeras je.. baby adik dh x cukup space nak buat summersault kot. Kadang2 tu sampaikan termimpi2 air ketuban pecah & dh nak masuk OT huhuhu.. maybe sbb tetiap hari dok memikir cepatlah masuk 38 minggu, xsabar nak jumpa baby adik. Letih badan jangan cakap lah kan? Am considering of taking early leave before due for operation.. tengok lah cane nanti.. hmmmm..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Puan ApasH said...

innalillah..takziah dari aku.

Bab sid the sloth..dari dulu ko memang gitu kan..hehehe

m@y said...

huhuhu..dulu memang la sid the sloth sbb kaki tido ekekekeek