RSS

Khayla oh khayla

Sesungguhnya kali ni pengalaman jaga anak ketiga sgt berbeza. Mencabar minda dan emosi yg masih x berapa nak stabil huhuhu.. sbb tu la org ckp setiap anak ni berbeza. Series jaga bb Khayla kali ni buatkan saya tersangat stress. Stended la kalo setakat baby berjaga malam kn? Kakak2nya pun berjaga gak tapi xde la saya stress sampai tahap skrg huhuhu.. Itu saya boleh terima lagi. Ini dengan melalak menjerit mcm nk terkeluar anak tekak pastu didodoi pun xnak, letak dalam buai pun xnak, letak bawah apalagi menjerit melentik2 badan mcm kena dera.. series saya stress sebab saya x tau apa nak buat? Saya rasa teruk sgt sebagai seorang ibu saya sendiri xtau nak comfortkan anak saya. Bila saya dukung, Khayla lentik2 kan badan pastu kaki tangan sume terajang bagai.. adoii la, kalo x pegang kuat mau tergolek dia ke bawah. Nak BF utk comfortkan dia? Suakan ni**le terus dia ketap dgn gusi.. sgt sakit oke! Terus masa tu rasa mcm nak lempang2 budak kecik ni bg diam..

IMAG0299

Semua kemungkinan yg bley buatkan baby menangis saya dh check. Pampers basah? Baru je tukar.. Perut kembung? Dh disapu minyak yuyee, siap kentut byk kali lg.. Lapar? Suakan br**st dia ketap gusi pastu meraung. Nak menyonyot? Bagi paci, dia melalak cam kena dera. Kena sampuk? Xde plak mata terbelalak or tanda2.. Series dh mati akal! Tokmama & babah pun dh x tau nak buat apa. Sudahnya derang suggest g jumpa paed.. mana la tau kan kot2 terseliuh, tergeliat, sakit kt mana2 ke.. bukannya dia reti nak bgtau kan? Melalak je la caranya utk dia communicate.

Hari ke-42 gi lah jumpa Dr. Ooi, paed yg paling lama & femes kt Espee ni. X tau la org lain tapi saya sgt suka doktor ni.. reliable & sgt puas hati cara dia telek & belek anak2 saya. Sume anak saya lepas beranak je mesti bawak jumpa dia. Saya gi kol 10 pagi, dpt no.8 tp turn saya kol 2 ptg nanti huhuhu.. mmg dh tau konfem lama kena tunggu so balik rumah dulu. Kol 12 gtu misi klinik gtau kata turn dh smpai, terus zass..

Paed check2 sume xde pepe. Baby adalah sihat walafiat & berat dia pun naik 200gram dlm masa 12 hari. Turns out baby Khayla ada ‘temper tantrum’.. yer puan2, baby pun sudah pandai tantrum oke! Ingatkan kakak2 dia je wat perangai bagai.. yg kecik ni pun baru 42 hari suda pandai tunjuk perangai ‘cantik’. Kuruslah mama camni **amiiiiinnn.. kelip2 mata**

Solution utk masalah bb Khayla dgn temper tantrum? 15 minutes rule.. next entry saya cite eh? Sudah kol 12 tgh malam & Khayla sudah merengek mau susu.. lepas ni dia bakal berjaga. *senyum sambil tongkat mata dgn mancis* ;p Anak.. anak.. haisyy..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: