RSS

Twin Stroller

Tak pernah terbayang satu hari nanti saya bakal guna twin stroller sbb saya x pernah terpikir pun saya akan ada anak kecik rapat2 huhuhu.. Kat rumah sekarang dh ada 2 stroller & 2 buggy. Memanglah Yaya dh pandai berjalan tapi kalo dtg peel mengada dia nak gak dok dlm stroller. Sampai berebut-rebut ngan Hana. Sudahnya kena bawak 2 stroller bila nak meronda. Dah satu keje plak nk mengangkut. Kalo dalam mall lagi la dgn nak bwk barang lagi, stroller lagi pastu kang dtg lak peel nk naik kete dlm mall tu dh satu keje. Ko ingat mama ko ni sotong ke yaya? Tangan banyak nak pegang sume mende? Huhuhu..

twin_stroller

Bila dh ada baby Khayla, rasa dh jd keperluan untuk ada twin stroller ni. Mana nak handle Hana yg mcm beluncas kudung kalo dh dpt merayap.. so, bila ada twin stroller ni senang la sket.. Paling unexpected, bila saya sound je nak beli twin stroller ni hubby trus ckp OK.. kalo x sblm ni saya mintak nak beli pepe je konfem kena bg dia pikir dulu. Dah terbayang agaknya cane nk bawak anak2 dara dia yg tgh aktif melasak hakhak!!

IMAG0560

Last week gi OU sbb Yaya tuntut nk buat art. Dia memang minat sgt. Sampai sana Hana & Khayla dh tdo. Nasib baik la dh ada twin stroller ni. Berguna la.. kalo x dgn nk kendong Khayla lg. Hana kalo dukung mmg dia x tido dh la pastu mula la cranky bila x cukup tido. Maka dapatlah kakaknya buat aktiviti dengan gumbira ;p

IMAG0562

IMAG0561

Bila orang tengok saya ngan hubby tolak twin stroller ni ramai je yg komen “Eh, berderet anak dia..” xpun “Laaa.. sume kecik2 lagi la” xpun “Ramainya..” itu baru cara 3 tu huhuhu. Pepepun tengkiu sayang sbb approve beli twin stroller ni.. sgt berguna tau *wink*wink*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Marsha~ said...

comel je dua beradik ni tido.. hehehe

ratna said...

dkt sini mmg byk stroller twin gitu. sapa yg ada anak kat sini mmg wajib ada stroller sbb diaorang suka berjalan kaki. bagus awak beli yg seat depan belakang.. kalau side by side tu lebar sgt dan susah nanti nak masuk pintu.