RSS

Khayla’s day off

Waaahhhh.. tajuk xbley blah! Hari ni Khayla MC, x gi skool sebab demam bera kena cucuk pneumococcal malam tadi huhuhu.. Sepanjang malam ok je tido tapi kol 5 pagi dia start celik luas then bersembang. Rasa badan dia dh panas. Maybe dia gitau kot “Ma.. Khayla x sedap badan la.” Nasib baik la tgh cuti skolah, xde la saya kalut nak amik cuti bagai. Pagi tadi hantar the kakaks so hari ni declare Khayla’s day off. Hari utk spend quality time dgn Khayla je sbb selalu bizi melayan kakak-kakak.

250168_1700854571731_1548943722_31292094_6445092_n 

Muka x rela kena cucuk..

Malam tadi gi paed cucuk Khayla je tapi tersangat la kalut kalo mek-mek ni ada.. kecoh satu klinik. Tapi sgt sweet tgk derang 2 beradik ni sbb dh bleh berkawan. Kiranya xde la Yaya boring main sorang2 sbb Hana pun join. Amazingly walopun derang communicate sorang bahasa Melayu, sorang lagi bahasa German version Hana tapi derang paham. Kalo xde kawan pun derang ley kawan berdua, x sabar nk tunggu Khayla besar bley main sesame..

250513_1700861051893_1548943722_31292124_2570064_n

Tempat ini kami punya..

Berat Khayla naik sket sgt.. bulan lepas 4.4kg, semalam timbang baru 4.7kg. Alaaa.. ringannya dia. Paed ckp sebulan kena naik at least 500 gram tapi disebabkan last week Khayla demam selsema jangkit dr kakak, minum susu pun kurang sbb tu berat turun. Paed cakap xyah risau sbb kalo tengok kakak2nya pun jenis kecik2. “Jangan risau la.. mami & dedi dia pun kecik sbb tu baby kecik jugak. Tengok dedi mcm budak form 5, mami mcm budak form 3 lagi.. xkan anak tiba2 gemuk? Yang penting baby aktif & otak dia cepat tangkap then should be ok..” Paed cakap saya nampak cam budak form 3? Ko perli2 plak ek Doc? Tau la saya gems.. tumbuk nak?

255023_1700868292074_1548943722_31292141_3833581_n

Papa jagakan baby yg dah start mengantuk

Sekarang ni Khayla tgh cranky sket. Selalu kalo letak pun dia x kisah, ni nak dikendong je.. nasib baik la mama cuti, kalo x sape la yg nak kelek Khayla manjang? Jangan demam lama2 ye baby.. minum susu mama banyak2 then build antibodi bagi kuat2 ek comey.

246709_1702046201521_1548943722_31293644_5962573_n

Mek comey saya dgn fav toy dia..

Cepat-cepat baik demam k baby mama.. Sayang Khayla banyak2!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

Puan ApasH said...

Kecik comel je Khayla eh. Baru 4.7kg je. Tapi pipi bam bam. Kalau letak khayla sebelah Hannah sure org kata Hannah lg tua. Hannah dah 6.4kg. Dah mak pak besar kalau tetiba anak aku kecik cam khayla orang kata tak cukup zat plak. Mak pak zalim ke tak bagi anak susu secukupnya.huhuhu..