RSS

Treat for Papa’s Day

Hari minggu tu kami anak-beranak spend time dekat2 je.. malas nak ke mana2 sbb minggu sebelum2 tu dh balik kampung pastu check in kt hotel. Hari Jumaat petang papa ajak ikut gi KLCC sementara tunggu dia abis keje. Alang2 tgh rajin so ikut je la.. semput weh nak menjaga heroin2 kenit tuh sementara tunggu papanya abis keje kol 5.30. Jenuh bertempik jugak la.. ada plak men lari2 pastu merangkak, meniarap bagai. Xyah keje dh cleaner kt KLCC tu mek 2 beradik tu dh tolong lap huhuhu..

251289_1717001135385_1548943722_31309041_6694325_n

Lepas papa abis keje singgah bg mek2 ni main kt KLCC park pastu bila dh nampak kids pool haruslah melekat x bley bergerak dh kan? Budak2 ni kalo nampak air dh macam setahun x mandi.. terkinja-kinja seronok. Kat rumah pun gitu gak gaya, kalo dh time mandi x yah di paksa dgn rela hati je masuk bilik air..

247862_1717194820227_1548943722_31309244_1368038_n

Hari Sabtu gi breakfast kt KD & papa bawak anak2 dia main kt playland GKD lagi. Lepas tu balik rumah, tido.. pergh, aman bahagia oke dapat spend weekend bermalas2an kt umah gitu. Petangnya papa ajak gi OU plak sbb nak gi HSBC then trus dinner kt Nando’s.

Hari Ahad, setelah lama dok bang kt telinga papa baru la di bawak ke Empire Subang huhuhu.. Itu pun sebab dh mati kutu x tau nak ke mana. Sedangkan dekat amat dgn umah. X mo bagi mama gi sopping sorang2 eh pa? Makanya merayap la kami dr satu tingkat sampai ke tingkat atas. Nampak la plak Kidzsport, nak distract Yaya punya pasal trus gi bawak buat art. Nasib baik la papa ni rajin melayan anak..

263496_1720890792624_1548943722_31313205_7717655_n

Masa Yaya buat art mama bawak Hana gi cari macarons huhuhu.. Kt Empire ni kan de few places yg famous ngan macaron so cari la yg mana kena dgn tekak saya. Antaranya kt sini sempat la saya sambar RVC ngan 10 biji macarons pelbagai rasa.

263487_1720892552668_1548943722_31313209_5319079_n

Macarons from Whisk yg comel & sedap

262010_1720894952728_1548943722_31313218_1365761_nMasa naik atas tgk kakak x abis buat art lagi. Haruslah adik ngap dulu apa yg ada.. Hana ni memang la belasah apa je yg saya makan, sgt sedap bila tengok dia makan.. berselera. Beza sangat dgn Yaya yg cerewet x abis2.

261574_1720890072606_1548943722_31313203_6642784_n

Lepas makan meh kita join kakak buat art plak eh..

254009_1720892472666_1548943722_31313208_4490189_n

Abis buat art, terus turun LG then saya bg pilihan kt cinta hati nak makan kt mana? Kata father’s day kan? Papa nak makan kt Serai so ke sana la kami..

264477_1720892832675_1548943722_31313210_3714179_n

Mine.. Pavlova

260033_1720894032705_1548943722_31313214_8047994_n

His.. Nasi Ambang

262256_1720893552693_1548943722_31313213_2482698_n

Ours.. Honey Lemon Tea

254921_1720894432715_1548943722_31313216_3329561_n

Another set of macarons from Serai.. yg ni mmg my fav!

Banyak gambar Yaya ngan Hana je kan? Khayla mana? Ini dia budak baik yg x bagi banyak masalah sepanjang mama ngan papa bawak berjalan.. tido start dr masuk parking sampai la dh nak abis makan baru merengek nak nenen. Khayla ni baik la.. sayang dia!

253786_1720893232685_1548943722_31313211_3226190_n

Walopun Father’s Day celebration ni dh more to misi mencari macarons utk mama huhuhu.. yg penting kami anak beranak dapat bersama kan? Thanx cinta hati for being the best papa to anak2 kita.. sayang awak hingga akhir hayat :)

254118_1720893352688_1548943722_31313212_2831002_n

Ini suami saya.. bapak anak2 saya ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: