RSS

Wordfull Wednesday.. membebel

Pejam celik kejap je dh nak abis 2 minggu cuti sekolah. X bercuti ke mana pun kali ni selain dr gi Cameron hari tu. Niat di hati nak ajak cinta hati gi jenjalan check in mana2 tapi bila tanya xde respon pun, dok dendiam kt umah je la jawabnya huhuhu..

Last week lepas balik jenjalan Cameron, trus balik Sp. Dapat la melepak lebih kurang 5 hari kt kampung.. sgt best & relax walopun huru hara dek mek2 tu yg habis2 menjerit bertekak bagai. Sebabnya mama ngan abah ada nak melayan derang. Hari ni saya dok umah je, setelkan house chores. Baju je dh ada 5 bakul x berbasuh & lipat lagik huhuhu.. nak nangis oke tgk baju bertimbun. Ringan2 je nak anta gi dobi muahahaha!! Dasar pemalas, nak besar bontot je.

Laundry_Day

Maka marilah kita menganggap kerja2 rumah yg dilakukan hari ni sbg exercise utk memecahkan lemak2 tepu.. chaiiyokkk!! Lepas basuh baju cadangnya nak iron baju keje saya & cinta hati stok seminggu.. kalo rajin la. Baru je lepas tuang toilet cleaner, alamatnya kejap lagi kena sambung exercise menyental lantai bilik air la huhuhu.. tadi konon cam rajin, sekarang dh malas huarghh!! Saya declare hari ini hari terpaksa rajin.. kalo saya x buat kang tunggu la anak2 balik skool kang derang yang TOLONG.. tolong bagi darah saya naik!

224618_1656885472531_1548943722_31237633_5357360_n

Mek kenit Hana saya sekarang ni tersangat la cranky.. series saya rasa nak mengamuk je. Sume mende x kena. Pastu asyik nak merengek je. Sket2 nangis, sket2 meraung.. suara dh la kuat giler. Lepuk skali baru tau. Penat oke! Kalo nak melayan dia je xpe.. ini dengan baby Khayla nak mengempeng dia sibuk nak berdukung. Hana ni memang sgt manja, mama saya cakap sbb dia menyusu badan. Asyik nak berkepit je keje. Beza dia dgn Yaya, suka dipeluk. Melekat je dgn orang, kalo Yaya lama sket dia dh start rimas. Hana ni tido pun atas dada papa, kadang2 kalo dapat celah kangkang saya pun jadi. Asalkan dapat melekat dgn orang puas hati..

253865_1695213470707_1548943722_31284571_4281442_n

Nasib baik la si kenit Khayla budak baik.. rasanya besar nanti dia yg banyak mengalah. Sekarang pun lepas bg menyusu kenyang2 saya letak dlm baby cot pastu sambil2 tu agah dia ajak bersembang.. duduk la dia dalam tu kadang sampai terlena sendiri. Most of the time saya melayan Hana.. kejap2 ok, kejap2 mengamuk guling2 badan, kejap nak itu, kejap nak ini.. penampar nak? Saya selalu tanya “Hana nak apa ni? Apsal buat perangai sangat ni?” pastu konfem dia jawab walopun dlm bahasa German dia sambil tunjuk2 sana sini last2 angkat depang tangan luas2 mintak dokong. Bercerita la konon.. haih, lagi mau menjawab la! Anggap je la dia tgh lalui phase nak masuk tantrum 2.. adoii la adik, jangan la buat perangai selalu, nanti mama bertukar jadi momzilla sgt la x best.

Ok la, kena start buat keje sekarang. Kalo lagi lama mengadap laptop ni mau bertangguh esok plak sambung keje huhuhu.. memang la dasar pemalas tau. Alaa.. saya nak gi holiday.. tetiba. Daaa..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

Puan ApasH said...

aku rasa Hana tu perangai sebijik si Qaseh. Ni dah 2thn 2bln..at least Hana belum 2thn pon lagi.