RSS

Day 2 : Aulia at nursery

Balik keje trus g amik Aulia..xleh la nk tinggal lelama. Risau je hati teringatkan anak huhu.. Sampai2 je depan pintu nanny panggil Aulia tgk sape dtg..dia nampak je muka me terus nangis..adeh..syahdu sgt la anak oii..sibbaik mama tahan x nangis sama. Balik umah jap solat, siap bagai pastu kol 2.45 gerak g sekolah balik. Harini de latihan rumah sukan..minggu lepas pun ada gak tp me stay kt skolah sampai petang. Last week tokmama&babah ada xpe la..Kali ni x sanggup la plak nk tinggal anak sampai petang kt nursery. Rela me ulang alik semata2 nak usung Aulia sekali. Apa saja rela..biarpun naik berpinau mata nih x berenti drive dr Pekan-Kuantan-Pekan.

Letihnya la hey nk menunggu sampai kol 5..tambah2 bawak Aulia. Bila dia nampak ramai budak2 lari, dia pun nk lari sama tengah padang. Jenuh me tercungap2 nk mengejarnya huhuhu..tergedik2 dia melompat2 tp suka sgt tgk sbb dia hepi. Masa balik dia dh letih..ajak bersembang pun xnak. Sampai umah dia start merengek..satu mende yg me notice berubah kt Aulia since g nursery ni perangai & mood dia cepat sgt berubah. Masa me amik dr nursery tersangat la happy cam tgh high..gelak2, pastu jerit2 suka, ntah pe yg dia seronok sgt me pun x paham. Maybe dia excited kot mama dh balik & x tinggal dia lama2 kt nursery tu.. Tetiba dr tengah seronok2 tu dia start la wat mende2 yg noty..de je la akal dia nk watkan mama ngamuk pastu bila marah nangis..saje je kan? Dia suka sgt ikut je mana me g sedangkan kalo sebelum ni dok melepek je depan tv. Bila dh anta nursery dia jadi makin nk melekat je dgn mama atau papa tiap masa. Mesti lah dia rasa gitu kan? Dh dia kena tinggal tetiap hari..bila balik je harus la nk manja & perhatian lebih2 dr mama&papanya..sian yaya..

Cadangnya harini nk masak..konon nk wat seprais la utk hubs. Dh berkurun hubs x merasa air tangan bininya huhu..bukan masak gempak2 pun..nasik goreng je muahahaha..semangat la masak nasi masa balik tengahari tu so that balik petang ni bley trus goreng je nasi. Sekali hubs call.."b x balik malam ni,tido kt transit. Nk siapkan keje.." uwaaaaaaaa..keciwa la hati! Padan muka..nk wat seprais konon..last2 makan sorang la me sob..sob..suapkan Aulia dlm 3-4 mulut pastu dh xnk. Nampak sgt mama masak x sedap ekekekeke..

IMG0643A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Mrs Azmar said...

xpe may..janji niat and usaha ko tu..pas ni leh try masak lagik utk surprise benjy..

p/s: our besfren is 6 weeks pregnant..so happy for them..huhuhu..

mayra_solace said...

it's the thoughts that count..niat pun dh dpt pahala ;p