RSS

Weekend without hubs

Hari Rabu hubs g laut then malam tu mama&abah pun sampai umah. Sian derang rindu kt cucu..me kesian sgt derang travel jauh2 dari Kedah semata2 datang nk temankan kami 2 beranak. Me x kisah pun tinggal berdua je dgn Aulia sbb dh besa. Bukannya ni 1st time hubs kena g laut. Tp me dh tau sgt..alasan je tu kata nk temankan, sebenarnya mama&abah rindukan cucu.. Me x bleh la nk kata apa..dh setahun derang bela Aulia masa me belajar dulu. Dari baru bleh berjalan jatuh sampai la dh cerdik bleh berlari bagai. Dh tentu2 la asyik teringat je kt keletah Aulia..tp kali ni, walopun mama&abah de kt umah me still hantar Aulia g nursery tetiap pagi masa me g keje. Bukannya pe..xmo nanti masa mama&abah dh balik dia start buat perangai balik xmo g nursery. Mampos la me nk layan dia carnky je tetiap hari huhu.. Hantar kol 6.30 pagi tp kejap je..dlm kol 10 tuh tokbabah dh g amik. Xkisahlah camtu pun asalkan Aulia tetap g nursery..lgpun me x nak la mama&abah dtg kena jaga Aulia. Kalo bleh biarlah derang de masa nk relax2 bangun lambat ke..pas derang dh setel2 breakfast sume bleh la nk bawak balik Aulia kecohkan rumah..

Hari Jumaat petang lak cam besa kalo mama&abah dtg, Along pun x kan lepas peluang nk dtg berjalan ke Kuantan. 2 in 1 la kiranya..sambil jenguk mama&abah dpt la jugak jalan2 carik pasal. Lagipun 24 Februari ni birthday mama..so bila dh berkumpul 2 beradik ni bleh la g makan2 celebrate walopun xsampai hari lagi. Cumanya me sedey sbb hubs xde sama. Bila Along dtg, Aulia mesti hepi sgt sbb de kawan-Danial. Baru 2 orang de dlm rumah tp punya la riuh. Kejap gelak, kejap mengusik, kejap bertekak..melalak pastu baik balik. Me suka sgt tgk bila 2 beradik ni sama2..sgt kiut & sweet! Inilah pengubat lara hati me..

21022009329

Next week me dh start kena mengajar kelas tambahan English utk dak darjah 5 tetiap hari Khamis 2.30-4.30 petang. Adoiiyaii..x suka sgt bila kena tinggalkan Aulia lama2 kt nursery sampai petang. Mesti dia marah2 then buat perangai sbb me amik dia lambat nanti. Tapi dh nama pun tugas..kena la buat dgn hati yg ikhlas. Tabahlah hati me untuk jadi succesful working mom. InsyaAllah..everything will turn out OK..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: