RSS

Orang tua ku..

Dh seminggu mama & abah me dok kt umah meneman me ngan Aulia kt umah baru, since ini 1st time hubs kena g offshore. Me x kisah pun kalo dok sendiri, dh biasa ditinggal2 oleh hubs masa g keje. Lagipun dh besar panjang panjang ke? dh beranak pinak dh pun huhu..Tp being my mama&abah derang masih risaukan me everytime hubs g laut. Kalo bley everytime nk datang teman. Me kesian sgt sbb derang kena travel jauh2 dr Kedah..nk dicakap "jangan datang" kang merajuk lak hati kecik org tua berdua tu kan. So biarkan je la.. selagi derang rasa mampu nk travel, biar je la derang berjalan rumah anak2. Dua kerat je pun anak, abang me kt Setiu, me plak skrg kt Kuantan. Bley la jalan2 sambil makan angin since derang berdua pun dh pencen..

IMG0622A

Bila dok kt umah orang walopun umah anak sendiri mesti x senang duduk nk wat pe kan? Kalo me dok umah org lagi la x reti nk wat pe..asyik tido..tido..dan tido lagi. Xpun tgk tv, xpun makan..makan..dan makan lagi..huhu. Memandangkan mama&abah me dok sampai seminggu lebih kt umah me, derang pun x tau nk wat pe dh. 2-3 hari mula tu derang pun mati kutu, asyik makan,tido ngan tgk tv je. Lepas je hubs g offshore mama&abah pun start la cari keje2 yg bley dibuat. Sibbaik la kt umah ni de laman kecik so bley la abah cangkul tanah,tanam pepe huhu..as for mama plak,de je mende yg nk dikemasnya ekekeke. Me kan baru pindah so umah mmg tunggang langgang abis..sume mende campak dlm bilik belakang yg secara rasminya di jadikan stor. Balik keje minggu lepas tgk2 mama dh kemaskan stor tu..de gak la space utk tukar2 baju ke..semayang ke. Kalo harapkan me nk kemas? Bulan depan..atau bulan lagi satu..atau masa nk pindah umah lain plak muahahahaha..

IMG0624A

IMG0623A

My abah plak bangun pagi2 de je mende yg di cari utk wat aktiviti..salah satunya cuci kete. Kalo me biar je sampai kete tuh dh x nampak bumbung baru la bawak g car wash hakhak!! Sambil cuci kete, kilat rim sume nanti abah bebel.."apa la adik ni,sampai berkarat kete.." me sengih je la. Sekarang ni me sgt la bersenang-lenang sbb mama&abah de kt umah. Membesarkan badan&bontot sambil menternak lemak Rasa mcm zaman belum kawen dulu je..sume mende dh ready hakhak!! Nak dilarang nanti kecik hati plak..so me biar je la derang wat pepe aktiviti macam kt umah sendiri. At least derang rasa comfortable nk dok lama2.. For them,I will always be their little girl..agaknya Aulia dh besar nanti me&hubs akan rasa camtu gak ke?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: