RSS

Baby belajar puasa..

Semalam me puasa sunat Khamis.. nak ajar baby berpuasa. Kalo x pagi2 lagi dh menonong g kantin tapau makanan wat melantak huhuhu.. Baby pun letih agaknya. Siang x banyak sgt bergerak tp bila lepas bukak puasa sampaikan masa me tengah tido pun dia aktif sgt ber'summersault'. Mama nk tido pun senak dibuatnya..

miracle

Baby memang tersangat la aktif bergerak! Kejap dia siku, kejap dia tendang.. adoyaii, nak terkencing tuh jangan cakap la. Selang 10 minit g toilet, kt skolah ni memang dh x daya nak panjat naik kelas tingkat 1.. sudahnya wat kelas kt bilik pengurusan dekat sket ngan toilet. So sekarang ni me dh jadi penjaga tandas x bergaji muahahahahha!!!

Sekarang baru 25 weeks tapi nk membawak perut nih adeh.. mengah!!! Jalan dari kelas nk ke parking kete yang x sampai 100 meter pun dh berenti penat 2-3 kali huhuhu.. Perut x besar mana tapi mengah yg lebih. Kalo kt umah tu.. kalo dh duduk terbenam dalam sofa nk bangunnya adoii, bercinta!! De sekali Aulia tgh menotty, me marah nk bangun g kt dia.. sempat je dia relax tuang bedak dekat setengah botol! Bleh bayang x cane susahnya mak buyung nih nk bergerak.. cane slow motionnya me skrg ni.

Next appointment untuk check-up sepatutnya next Friday tapi sebab dh start cuti skolah cadangnya nak balik Johor dulu. Dah rindu sgt atuk&nenek kt mek kenit sorang tu.. Plan ngan hubby nk g KSH arini je wat check-up. Tapi risau la plak nk g spital time2 gini haish.. baby arini jangan wat perangai tau, tunjuk kt doc ek baby ni pink ke blue.. huh, berharapla..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Mama Qaseh said...

may,
ade gaya jalan mcm sloth x?? ko kan ske sloth..hahahaha

aku pon x sabo2 nk tau baby pink or blue ni..dh tau jgn lupe inform aku..huhuh

*bzbodi

mayra_solace said...

apash,
de gaya sloth gak la sket2..jalan heret kaki d cam pemalas gayanya..huhuhu..