RSS

Puasa day 3

Alhamdulillah.. 2 hari ni puasa so-so la. Masih bleh bertahan walopun lembik longlai sampaikan rasa nak pitam huhuhu.. Sayang la plak nk berbuka sebab dok kt umah je.. dh cuti sekolah ni je la peluang nk puasa penuh then bleh rehat lebih sket kan? Kalo dh start keje balik kang takut x terdaya plak nk puasa penuh.. bertahan je la selagi mampu & x memudaratkan adik baby..

 handle with care

Nape la kali ni pregnant lembik bebenor? Am I too old for this? muahahahahahh!! Sampaikan nk bergerak pun rasa aduhaii seksanya.. dh la nk melayan anak dara banyak peel tu lagi. Tengahari je mintak nasi ngan sup.. hukhuk..mamanya yg suap ni pun teguk air liur berkali2. Kang ada yang tersilap masuk mulut mama plak kang hakhak!! Rasa lapar tu xde la sangat.. masa bukak posa pun jamah kuih yg teringin sgt nk beli kt pasar ramadhan pastu belasah air je dekat sejag huhuhu.. pastu tersandar mengah. Makan nasi pun sekadar alas perut bagi de tenaga sket..

Semalam pun dh lembik sgt sampaikan adik baby pun jarang2 gerak.. risau gak kang me dok gagah menahan nak abihkan puasa de effect lak kt baby.. cian adik baby. Lepas bukak puasa lak punya la aktif dia menendang.. maybe baru rasa de makanan.. lega.. huhuhu.. Tengok la cane arini, kalo rasa x tahan.. lembik sgt maybe bukak posa je tengahari tu.. Nanti2 qadha balik la puasa tu kan..

Pagi2 bangun sediakan sahur untuk teman hubby makan je.. kalo ikut hati nak je terbongkang tido sampai ke tengahari huhuhu.. Tersangat la lembiknya me kali ni.. Lusa maybe balik SP, hoorayyyy!!! Suami tercinta dh amik cuti untuk spend time dengan anak bini tersayang.. thanx sayang.. you're soooo sweet muah!!

updated:

Baru kol 3.40pm tapi dh melepet tahap seploh hari x makan.. dh hampir2 merangkak ke peti ais nak menogok air masak sejuk, perghh.. dengar air sejuk je pun dh menggelegak air liur hakhak!! Tetiba dapat sms chenta hati.. 'YANG..NAK BUKA POSA KT LUAR X ARINI?' owh..owh.. you really are my savior la sayang! Maka kembali la haku merangkak melepet kt depan tv.. Aulia ushar pelik sambil tanya "Mama nape?". Drama queen betul, kalah budak2 baru belajar posa dah kekdahnya huhuhu.. series lembik longlai.. adeh,mampu ke nk posa penuh tahun ni?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 say what?:

zieha said...

hehehe..zieha pun masa pregnant dulu tak posa gak sbb dah sarat sangat, bulan posa pulak tu lah zieha tgh sarat pregnant...
mak plak tak bagi takut mudaratkan baby..Jadinya lepas pantang..byk la plak kena ganti posanya..huhuhuhu
my advice..kalau tak larat..tak yah posala ye..tapi wajib ganti..hehehe..SELAMAT BERPUASA

Marsha~ said...

alhamdulillah sy selamat berpuasa 2 hari.. ngueheheh.. rasanya kat opis lebih rest berbanding kt umah.. kat umah byk keje, tu belum campur kuar berjalan lagi.. ngueheheh.. marilah kita pupuk semangat utk berpuasa!!~ yay~

p-na mama oja said...

semoga lebih tabah dlm mengharungi ramadhan ini...

M@y said...

zieha,
memang lembik sesgt dh gayanya ni tp sayang la plak nk bukak posa..dok umah bukan wat pepe pun.melayan mek kecik ni je..

marsha,
btul tu..dok umah de je macam2 keje nk buat.pantang tgk umah sepah sket konfem berbulu je mata, pastu de tukang wat sepah lak sampai bila pun x abis kemas..tu yg last2 lembik x hengat..

p-na,
thanx...sama2 la kita ek..bertabah!!