RSS

Cerita anak..

Dah dekat sebulan batuk Aulia x baik2.. risau sgt bila tengah malam makin menjadi2 batuknya. Kongkang2 sampaikan me dgn hubs yg mendengar pun kesian. Dah la dengan H1N1 yg makin menjadi2 dah tu de kes kematian plak kt Kuantan.. aduhaii, moga Allah lindungi kami anak beranak dr segala bahaya.

Disebabkan risau yg x sudah, maka me lepas balik keje hari Khamis tuh trus bawak Aulia g KSH. Biar la susah sket asalkan hati x risau tengokkan anak batuk x henti2 sampaikan terkentut2 huhuhu.. Paed cakap lung Aulia penuh kahak, dia x pandai nk buang. So doc bagi solution bg Aulia nebulize je..

IMG1003A

Aulia relax je sepanjang masa dok nebulize tapinya hancur luluhnya hati mama yg tengokkan anak masa camni.. haishh.. Allah je yg tau.. Itu baru guna nebulizer belum cucuk sana sini. Sesinga mana pun mama tapi kalo tengokkan kan anak sakit rasa terluka sgt hati ni. Tambah2 masa preggie ni over sensitive plak kan.. Pantang silap sikit laju je air mata ni keluar huhuhu..

Adik baby plak makin aktif swimming dlm perut. Kadang2 tuh main bola agaknya sampaikan perut me senget benget ditendang, disiku huhuhu.. Alhamdulillah, aktif sgt dia gerak tetiap hari. Pantang baring atau duduk lama sket mula la dia x senang duduk. Tapinya mama rasa bersalah sgt kt baby. Disebabkan letih dengan keje then dok melayan kakaknya sampaikan x sempat nk bacakan dia ayat2 Quran.. series rasa bersalah teramat2 sbb masa Aulia dulu bleh kata almost everyday didengarkan dengan ayat2 suci. Nampaknya papa la kena take over task bacakan Quran kt adik baby masa mama letih terkelepet.. lagipun adik baby mmg excited dengar bacaan ayat2 suci ni. Masa dengar tilawah kt TV aktif sgt dia berpusing sambil tendang sana sini dalam perut.. cian adik baby..

Bersembang dengan adik baby pun jarang sangat.. selalunya kalo sembang pun masa drive perjalanan gi-balik keje sambil usap2 masa dia tendang. Alahaii.. kesiannya adik baby. Awal2 dalam perut mama & papa dh abaikan. Mama promise mulai hari ni mama cuba buat yg terbaik.. bagi perhatian sama rata kt anak2 mama.. Semoga mama bleh jadi mama yang terbaik untuk anak2 mama..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Mama Qaseh said...

i love being pregnant..semoga nanti ade rezeki utk pregnant lg..

NWay..aulia cane? getting better?

mayra_solace said...

Apash,
masa Qaseh celebrate 2nd besday je dh bleh try baby baru hehehe..just nice la gap 3 years cam aku plan yaya ngan adik dia nih..

Yaya masih batuk2..budak anta nursery mmg dh jangka dpt risk gini..doakan dia cepat sembuh je la..