RSS

Mood swing

Sekarang ni me dh 26 weeks pregnant.. Alhamdulillah, so far xde pepe complication lagi cam bleeding ke cumanya cramp tu la yg slalu datang x diundang huhuhu.. tersangat la menyakitkan tapi nk wat cane kan? Bahagian masing2 untuk ibu2 mengandung..

Another 2 weeks dh masuk 7 bulan, 3rd trimester.. considered as heavily pregnant la kan? Simptom2 3rd trimester pun dh start.. xley tido malam.. xde nikmat tido uwaaaa!! Kalo dh bangun nk wee2 tu, jangan harap la bleh tido balik dengan aman bahagianya.. kalo x 28 kali pusing sana sini, xsah. Pastu bila nampak darling hubby tengah tido nyenyak rasa cam nk gerak je dia suh bangun.. how come he’s sleeping soundly when he’s the one who cause me to be like this?

mood swing

Pastu bila x cukup tido bangun pagi nak g keje mula la cranky.. jangan heran la kalo pagi2 me pantang ditegur atau de orang tiba2 nak bergurau x kena tempat.. Kalo jumpa sape2 kt skolah cukup sekadar senyum then angguk. Xyah nk bertegur sapa, beramah mesra cam dh 18 hari x jumpa.. kang cuma dapat jelingan nyekik je huhuhu.. betapa biatchnya peel nan satu nih! Tapi bila dh lama2 lepas breakfast sume ok la balik..

Then bila balik rumah lepas amik Aulia kt nursery, bila nampak rumah kosong je mula la nk emo. “Laki aku ni asyik tinggal aku je.. xnampak ke aku ni dh x larat. Kang buatnya terberanak sorang2 kt umah, x risau ke dia kt aku?” pastu mula la bla..bla..bla..yada..yada..yada.. Stended la.. masa ni best la setan dok cucuk2 suh pk yang bukan2. Dengan x larat bawak perutnya + emonya + letih balik kejenya.. segala mende x best yg keluar dr pale otak nih huhuhu..

Sebab tu la orang cakap mood swing.. xleh dilayan. Nasib baik la hubby g keje balik petang. Sempat la mood tu nak baik sendiri.. Buatnya hubby de skali masa dok moody tu x pasal je bertekak hakhak!! Sabar je la dengan diri sendiri.. ikutkan hati, mati. InsyaAllah.. lama2 ok la kot. Syuh.. syuh.. mood swing, g main jauh2 ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

mamazana said...

take care ye. zana pulak br je 22 minggu.

Marsha~ said...

sy pun lebih kurang 26 minggu... alhamdulillah, takde pun masalah2 mcm tak boleh tido tu sume.. cuma cepat penat je... emosi pun biasa2 je.. bila due ek?

M@y said...

mamazana,
u too..take care..

marsha,
due 24/11..