RSS

Simpanan untuk Aulia

saving 

Hujung tahun ni Aulia dh masuk 3 tahun.. believe it or not me ngan hubby masih bertangguh nak bukak saving account untuk anak dara kenit nih. Duit raya + duit orang bagi + tokmama/babah/atuk/nenek bagi dah de lebih kurang 4k++.. haisy..budak kecik pun de ribu2 huhuhuhu.. Takaful untuk education Aulia memang dh potong gaji me tetiap bulan so secara x langsung de gak la saving untuk tujuan tu. Tapinya saving untuk duit2 yang Aulia dapat ni.. xtau nak bukak saving mana satu.. nak yang ni ke?

yippie

atau yang ni ke?

nuri

atau yang ni?

tabung haji

but definitely not this one at the moment sebabnya leceh, kalo nk tau current balance ke pepe info nak kena call bagai..

sspn-logo

Alahaii,  leceh la plak.. me kalo ley nk yg senang nk bank in thru machine je. Malas nak beratur kt kaunter bagai.. sebabnya kalo banyak sgt karenah masa nak bank-in kang mula la TERGUNA bayar tol la, shopping dulu la muahahahah!! mama yang KEJI! Hmm.. akaun kanak-kanak yang mana bagi lebih benefit + dapat banyak free gift? Heheheheh..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

julia said...

since cukup umor 6 bulan, kami dah buka akaun ASD utk farhah. Semua masuk kat situ...mudah dan senang 1 tmpt ajaa

Mama Qaseh said...

aku bukak SSPN utk anak aku...mmg leceh..after 2 bulan lbh bukak akaun..kad x sampai2..then aku call kata dlm process. less than 1 week aku call terus dpt kad. x tau le mana silapnyer..
Tapi sbbkan dh buka..teruskan je la..simpan yg minima je la..tiap2 bulan masukkan rm20. bila cukup umur aku nk bukak ASB plak utk dia..

m@y said...

hmm..tu la.sampai skrg x setel2 lagi bab nk membuka akaun kt aulia ni.kang dh de adik untuk adiknya plak..